Skip to content

Rood! deelde flyers uit aan de Antwerpse dokwerkers

vrijdag 23 december 2011

Vanochtend 23 december deelden militanten van Rood! flyers uit aan het ‘Kot’, het afzetlokaal van de Antwerpse dokwerkers. De tekst van deze flyer luidde als volgt:

In navolging van de Europese Unie zijn de regeringspartijen CD&V, OpenVLD en SP.a overeengekomen dat er “overlegd” moet worden “met de werkgevers- en vakbondsorganisaties, de sociale bemiddelaars en de havenautoriteiten” om “het stelsel van de havenarbeid te moderniseren”(pagina 96 van het regeerakkoord).

Laat U niet bedriegen!

De regeringspartijen bedoelen met “moderniseren” niks anders dan… afbreken om van havenarbeid opnieuw een slechtbetaalde job maken. Net zoals het ‘Europees’ pleidooi voor de liberalisering van de havenarbeid (lees: afbraak van het statuut der havenarbeiders), willen ze de dokwerkers doen opdraaien voor de lege kas van de bestaanszekerheid, die alleen maar leeg is doordat de patroons gespeculeerd hebben met de centen ervan!

Ze willen de dokwerkers zelf laten opdraaien voor de werkloosheid, terwijl de verminderde havenactiviteiten enkel het gevolg zijn van de wereldwijde crisis! De zogenaamde ‘oppositiepartijen’ (zoals N-VA en VB) zullen Uw belangen NIET verdedigen! Zij willen zelfs nog verder gaan als het aankomt op het afbouwen van het statuut, van Uw loon- en arbeidsvoorwaarden.

Alleen de strijd loont!

Handen af van het statuut! Geen ‘modernisering’, maar uitbreiding van het statuut! Sociale rechten voor álle tijdelijken en onzekere tewerkgestelden in álle logistieke diensten in de haven! Haal het geld waar het zit: bij de rijke rederijen!

  • www.roodlinks.be
    Rode telefoon: 0492 932 390
  • Rood! is een nieuwe socialistische beweging ontstaan uit de poging van sp.a Rood om van de sp.a terug een echte socialistische partij te maken. Ondanks de 33% steun voor Erik De Bruyn bij de voorzittersverkiezingen in 2007 bleef de sp.a vasthouden aan haar liberale koers. Sinds enkele maanden heeft Erik De Bruyn de beweging Rood! gelanceerd. Deze heeft de bedoeling om binnen afzienbare tijd een nieuwe socialistische partij te kunnen oprichten. Sluit aan bij ROOD!
Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: