Skip to content

Rood! Antwerpen solidair met Griekenland

zondag 19 februari 2012

Rood! Antwerpen betuigt haar solidariteit met de Griekse bevolking. Wij steunen de strijd van de Griekse vakbonden voor het behoud van een levensstandaard die verre van luxueus is. Het is onaanvaardbaar dat de speculatie op Grieks staatspapier aanleiding geeft tot woekerwinsten aan de ene zijde en constante verarming van de bevolking aan de andere kant.

Rood! wenst de aandacht te vestigen op de stille staatshervorming die vandaag in de hele eurozone wordt doorgevoerd en de parlementen hun macht en verantwoordelijkheid ontneemt in de uitwerking van een begroting. De EU maakt zich medeplichtig aan een crimineel financieel systeem waarbij de kosten van de bankencrisis van 2008 worden afgewenteld op de werkende bevolking. Onderwijs, volksgezondheid en sociale voorzieningen worden op droog zaad gezet; openbare dienstverlening wordt vernietigd en sociale rechten zoals minimumlonen worden ver onder de armoedegrens gebracht.

Op 17 februari werd deze solidariteitsboodschap door een delegatie van Rood! afgegeven aan het Grieks huis te Antwerpen. In maart zal Rood! een informatieavond inrichten in Antwerpen over de EU-besparingswoede en het sociaal verweer ertegen.

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: