Skip to content

Rood! Antwerpen start pre-campagne rond de vorming van een socialistische gemeenteraadslijst

zaterdag 14 april 2012

Op zaterdag 14 april voert Rood! een eerste actie in voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Om 14 uur zullen op de Groenplaats flyers worden uitgedeeld onder het motto ‘Onze stad is niet te koop!’ Daarmee argumenteert Rood! dat het stedelijk beleid in de afgelopen legislatuur te veel is opgeschoven in de richting van de city-marketing en weg van de sociale noden in de stad.

Vul onze enquête in!

De actie is de eerste in een reeks. Op zaterdag 21 april en dinsdag 24 april zal actie gevoerd worden op de Bredabaan en op de markt te Merksem rond het thema mobiliteit en tegen de besparingen bij het openbaar vervoer.

Op 28 april zal aan het winkelcentrum Den Tir op het Kiel het gebrek aan democratie en het autoritaire karakter van het huidige stadsbestuur aan de kaak worden gesteld.

Op zaterdag 5 mei zal op het Sint-Jansplein actie worden gevoerd rond het thema wonen.

Op 15 mei vindt in zaal CATBA, Ten Eekhovelei 131 te Deurne een meeting plaats rond het thema mobiliteit, en meer bepaald de keuze voor het Meccano-tracé en de overkapping van de Antwerpse ring. Tevens wil Rood! door haar meeting te houden op deze plaats het buurtprotest ondersteunen tegen de bouw van een groot op- en afrittencomplex ( de zogenaamde ‘paperclip’) in het kader van de Oosterweelverbinding, ter hoogte van het Sportpaleis.
Op de bijeenkomst zal het woord worden gevoerd door Wim Van Hees (Ademloos), Manu Claeys (Straten-Generaal), Erik De Bruyn (Rood!) en Luc Wendelen (ACOD-tram/bus en LSP).

Rood! herlanceert  de ‘poll’

Rood! wil met de opzet van deze campagne duidelijk benadrukken dat de beweging op een andere manier aan politiek wil doen. Rood! zal de burgers actief bevragen en met een systeem van ‘geregistreerde kiezers’ iedereen die dat wil het recht geven om mee te bepalen hoe de Rood! kandidatenlijsten eruit zullen zien en welke de prioritaire programmapunten zullen zijn. Hiermee keren we terug naar een democratische maar verloren gegane traditie van de socialistische beweging, de zogenaamde ‘poll’, waarbij de basis betrokken werd in de samenstelling van de lijsten. Deze traditie past volkomen in het Rood! concept van politiek van onderuit. Deze interactieve bevraging is ook mogelijk zijn via de onderstaande link:

Vul onze enquête in!

Rood! herlanceert de ‘Volksgazet’

Ondertussen wordt volop gewerkt aan de uitgave van de ‘Volksgazet’, een actiekrant die op grote schaal verspreid zal worden vanaf 1 mei. Door de herlancering van deze historische socialistische krantentitel en het terug invoeren van een poll wil Rood! benadrukken dat socialisten meer dan ooit nodig zijn in de Antwerpse politiek en dat Rood! garant wil staan voor deze aanwezigheid.

Contactgegevens:
Erik De Bruyn, woordvoerder, erik@roodlinks.be
gsm:  0475 65 40 73
www.roodlinks.be

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: