Skip to content

Persbericht: Frank Baeyens (sp.a) maakt overstap naar Rood!

donderdag 19 april 2012

Afdeling Antwerpen – Persbericht 18 april 2012

Frank Baeyens, districtsschepen van de sp.a te Merksem, sluit zich aan bij de beweging Rood!, zo werd vanavond op een algemene ledenvergadering van de sp.a te Merksem bekendgemaakt.

Baeyens voelde zich –net zoals vele andere sp.a leden en mandatarissen te Merksem en Antwerpen-al geruime tijd zéér ongemakkelijk bij de centrumkoers die de Antwerpse en de nationale sp.a vaart.

Frank Baeyens is de eerste – maar zeker niet de laatste – Antwerpse sp.a-mandataris die dit ongenoegen nu ook daadwerkelijk uit door zich aan te sluiten bij de beweging Rood! Hij kan zich volledig vinden in de ‘politieke identiteitskaart’ van de Rood! kandidaten voor de lokale verkiezingen. Deze identiteitskaart staat onder andere voor een grotere mate van zelfbestuur voor de burgers (in Antwerpen o.a. vertolkt door de eis voor meer bevoegdheden voor de districten en participatief beheer via wijkraden en volksraadplegingen) en een absoluut veto tegen elke vorm van besparingen op sociale uitgaven in de steden en de gemeenten. Dit staat haaks op het autoritaire en centralistische bewind van het huidige beleid, en het accent dat door deze bewindsploeg gelegd wordt op city marketing versus sociaal beleid. Dit  maakt dat Baeyens samen met Rood! de noodzaak onderschrijft om met échte socialistische kandidaten en lijsten naar de kiezer te trekken, en is hij ook bereid om te figureren op de lijst die Rood! zal indienen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Frank Baeyens zal in zijn Merksemse campagne vooral de nadruk leggen op de nood aan een steviger sociaal beleid, georganiseerd op het districtsniveau, en een impulsfonds om een kwaliteitsvolle én betaalbare lokale middenstand en buurtwinkels weer een kans te geven. Dit laatste is goed voor de tewerkstelling en de economie, maar evengoed voor oudere mensen die graag een winkel in hun buurt hebben, en voor milieubewuste mensen die overbodige verplaatsingen willen vermijden.

Frank Baeyens deed zijn intrede in de politiek in 1994. Vanaf 1996 tot 1999 was hij secretaris van de SP-afdeling Merksem en nam het voorzitterschap waar van 2001 tot en met 2004.

In 1995 trad hij toe tot de districtsraad van Merksem binnen de SP-fractie waar hij fractieleider werd vanaf 1998.  Na de overstromingen in 1999 was hij samen met toenmalig Antwerps schepen Gilbert Verstraelen mee stuwende kracht achter het bouwvrij houden van de gronden achter de IJsvogelstraat.  In deze zone werden onlangs, in een samenwerkingsproject tussen Stad en district, 1000 bomen aangeplant als symbool voor het definitief bouwvrij houden van deze gronden.

In 2001 werd hij in Merksem verkozen op de Merksemse SP-lijst en werd hij districtsschepen van Sport & Groen.  Tijdens de lopende legislatuur is hij districtsschepen bevoegd voor Sport, Senioren, Sociale zaken en Groenprojecten.  Verwezenlijkingen op sociaal vlak zijn oa. de Begeleiderspas voor personen met een handicap, de Eventcheque voor senioren en een subsidiereglement voor kleine woonaanpassingen voor minder begoede senioren onder begeleiding van een professionele ergotherapeut.

Contactgegevens:

Frank Baeyens, frank.baeyens@stad.antwerpen.be
gsm: 0496 10 69 28

Erik De Bruyn, woordvoerder, erik@roodlinks.be
gsm:  0475 65 40 73
http://www.roodlinks.be

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: