Skip to content

Rood! informeert en bevraagt Merksemse tramgebruiker over besparingen bij De Lijn.

dinsdag 24 april 2012

Voor de tweede keer op rij zijn we voorbije zaterdag met een 15-tal leden van Rood! de straat op getrokken om ons oor te luisteren te leggen bij de Antwerpse bevolking. Deze keer gingen we naar de Bredabaan in Merksem en vroegen de mening van de passanten over ‘het mobiliteitsbeleid’.

De aangekondigde besparingsplannen van De Lijn, die toch zeker gevolgen zullen hebben in Merksem, bleken nog bij velen onbekend. De tramgebruiker voelt zich vrij machteloos en moet soms nu al creatief zijn weg zoeken in dienstregelingen om comfortabel op bestemming te geraken, zo blijkt uit de vele reacties.Onze flyer werd goed ontvangen en gelezen. Zeker ook bij de trambestuurders. Zij zien de werkomstandigheden bij iedere besparing achteruitgaan. Zo zullen de trams van lijn 3, door het schrappen en wijzigen van buslijnen, al na enkele halten vol zitten. Zowel de trambestuurders als de gebruikers vrezen voor toenemende agressie door mensen die zullen moeten wringen om een plaatsje te bemachtigen. De sterk gepromotete P+R-formule bij festiviteiten in het Sportpaleis, zal door velen vervloekt worden, gezien zij bij ieder event zullen geconfronteerd worden met overvolle tramstellen.

Voor de Merksemenaar blijft eveneens de onzekerheid rond de Oosterweelverbinding groot. Ondanks een referendum waarin het BAM-tracé is verworpen vrezen de bewoners van Merksem dat een uitbreiding van de ring, met een verbreding tot 14 rijstroken en een nieuw op- en afrittencomplex, de leefbaarheid in het district zal doen achteruit gaan.

De komende weken zal Rood! nog vaker de straat op gaan om te luisteren naar de bekommernissen van de Antwerpenaar.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: