Spring naar inhoud

Ludo Abicht (filosoof) en Walter Lotens (journalist-auteur) versterken lijst Rood! in Antwerpen

donderdag 10 mei 2012
 • Dit artikel werd verstuurd als persbericht

Rood! houdt de deur open voor linkse frontvorming in Antwerpen, en meer bepaald voor een kartel met de PVDA. Maar nu de eerste reacties van de PVDA op het kartelvoorstel negatief zijn, zet Rood! haar voorbereidingen verder om met een eigen lijst naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen te gaan.

De beweging krijgt daarbij nu de versterking van filosoof Ludo Abicht en journalist-auteur Walter Lotens. Rood! herbevestigt daarbij haar voornemen om in oktober desnoods op eigen kracht een gemeenteraadszetel in de wacht te slepen. De komende maanden zullen nog andere bekende gezichten uit syndicale, politieke en culturele middens de Rood! lijsten vervoegen.


Berchemnaar Ludo Abicht (°1936) doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van New Brunswick (Canada), Antioch en Berkeley (USA).  Vanaf 1984 aan de UIA (Prof. Aan het dept. Politieke Wetenschappen), het HIVT-RUCA en de Plantijn Hogeschool, Antwerpen. Gastprofessor aan de VUB en de Ugent.  Emeritus Hoogleraar Literatuur en Filosofie aan de UA en de Hogeschool Antwerpen sinds oktober 2001. Van 1995-2002 was hij ook voorzitter van het Frans Masereelfonds. Hij was titularis van de leerstoel Calewaert aan de VUB In het akademiejaar 2004-2005. Auteur van boeken over filosofie, ethiek, joodse cultuur, interculturaliteit en het Midden-Oosten, zoals ‘De joden van Antwerpen’, ‘Goed leven is goed samenleven’, ‘Brood, Rozen en Utopie’, en ‘Gewoon volk eerst!  Waarom populistisch en gemeen geen scheldwoorden zijn’.

Borgerhoutenaar Walter Lotens (°1942) noemt zich een glokale burger. Deze gepensioneerde leraar, mede-oprichter van de Actiegroep Kritisch Onderwijs (AKO), moraalwetenschapper, publicist en Latijns-Amerikawatcher schreef voor LA Chispa, een Nederlandstalig magazine over Latijns-Amerika en de Cariben, het Belgische De Reiskrant en voor de Surinaamse krant “De Ware Tijd” en nu voornamelijk voor de webzine voor internationale politiek uitpers.be, waarin hij niet alleen uitvoerig aandacht besteed aan Latijns-Amerika, maar ook aan het Antwerpse mobiliteitsdossier. Hij gelooft in de taaie kracht van onderuit, zoals de Antwerpse actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos al jaren bewijzen. Binnenkort verschijnt van hem een nieuw boek ‘Pijnen van een Pachakuti’, Bolivia onder Evo Morales. Voordien publiceerde hij o.a. ‘De ziel reist te voet, excursies over duurzaamheid’, ‘Het vacuüm van de kosmopoliet’ en  ‘Groeten uit Borgerhout’.
Contactgegevens:

Advertenties
4 reacties leave one →
 1. donderdag 10 mei 2012 08:14

  Dit is verrassend, en vooral goed nieuws. Ludo Abicht ken ik nog als docent seminarie Midden-Oosten in de UA. De man heeft echt een heel genuanceerde en terecht verontwaardigde blik op de problematiek in het Midden-Oosten.

 2. donderdag 10 mei 2012 08:56

  Maar mannekes, wat is het nu? Decideer is ne keer!!! Persbericht 1: we willen toch nog een kartel (heel goed – hoewel rijkelijk veel te laat). Persbericht 2: we hebben ook al kandidaten, waaronder Ludo Abicht, die in De Standaard zegt ‘als ze een kartel sluiten met de pvda, dan ben ik weer weg’.

  Alle respect voor iedereen die zich engageert, en voor alle koppigaards met een groot hart die het met rood hebben geprobeerd. Maar… ZIT ER DAAR GODVERDOMME WEL EEN PILOOT BIJ JULLIE IN DE COCKPIT??

 3. Marc Van Snick permalink
  vrijdag 11 mei 2012 15:04

  Het is wel een Vlaams – nationalist, lid van de Gravensteengroep die aanleunt bij NVA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: