Skip to content

Actie: Langer wachten op bus en tram? Dan maken we het best gezellig!

dinsdag 15 mei 2012

Het initiatief “Antwerpenaars tegen de besparingen bij De Lijn” – waar ook leden van Rood!-Antwerpen bij betrokken zijn – organiseert op woensdag 23 mei vanaf 16u aan de bus- en tramhalte aan Berchem Station een actie tegen de afbraak van het aanbod aan bussen en trams in en rond Antwerpen a.g.v. de zoveelste besparingsronde bij De Lijn.  De besparingsplannen bij De Lijn zullen in Antwerpen vanaf begin september in werking treden.  Er dreigen zo’n 1.000 busritten in Antwerpen en omgeving geschrapt te worden, naast een hervorming van het tramnetwerk dat het verminderde busaanbod niet of nauwelijks compenseert.  Integendeel, er zijn ook tramverbindingen waarop minder frequent zal gereden worden.  Deze besparingen zullen bovendien opnieuw gepaard gaan met het schrappen van jobs bij De Lijn.

Het idee van de actie is om om de bus- en tramhalte aan Berchem Station om te bouwen tot een gezellige woonkamer.  Immers, als we dan toch langer moeten wachten, dan kunnen we het beter gezellig maken!   Het initiatief wil in de toekomst nog uitpakken met acties, naar het voorbeeld van de de succesvolle betoging met 400 aanwezigen in Gent afgelopen donderdag 10 mei.

Hier volgt de aankondiging van de actie op Facebook:

Ook De Lijn in Antwerpen wordt hard geraakt door de 60 miljoen € besparingen bij De Lijn. Zo worden in de stad oa buslijnen 9, 14, 28 en 123 afgeschaft. Het alternatief is langer wachten en overstappen met een langere reistijd als gevolg.

We roepen dan ook iedereen op om op woensdag 23 Mei samen met ons op een ludieke manier te protesteren tegen de besparingen. Als we dan toch langer moeten wachten, kunnen we dit beter comfortabel en gezellig doen.

Breng dan ook huishoudspullen of spullen uit je woonkamer mee om op een comfortabele manier te kunnen wachten. Dan maken we er tussen 16 en 18u een gezellige woonkamer van.

Na de actie komen we nog even samen om verder te brainstormen over volgende acties. Dus als je een idee hebt, neem het mee!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: