Skip to content

Verbijsterende districtsraad in Deurne

vrijdag 25 mei 2012

Op donderdagavond 24 mei 2012 vond een gedenkwaardige districtsraad plaats in Deurne. Ademloos en stRaten-generaal voeren al een hele tijd campagne tegen de plannen om aan het Sportpaleis een paperclip te bouwen van 19 baanvakken breed. Ze blijven ingaan tegen het BAM-tracé en pleiten voor een alternatief, het Meccanotracé.

In de districtsraad van Deurne diende Dirk Van Duppen (PVDA) een motie in om het verzet tegen het BAM-trace te ondersteunen. Bij het indienen van die motie werd hij op zijn beurt gesteund door een vijftigtal sympathisanten van Ademloos, stRaten-Generaal, PVDA en ook Rood!. Die stonden aan de inkom met spandoeken.

De vraag van districtsraadslid Dirk Van Duppen was duidelijk:

 1. Het plan, dat 19 rijvakken voorziet ter hoogte van het Sportpaleis en een zogenaamde “paperclip”, verwerpen.
 2. De protestbetoging tegen dat plan, die plaatsvindt op 17 juni om 15u, openlijk te ondersteunen.

De volledige meerderheid van de districtsraad weigerde de motie te ondersteunen! Alle districtsraadsleden van SP.a, Groen, OpenVld en CD&V-N-VA stemden tegen. Enkel Dirk Van Duppen zelf en de volledige fractie van het Vlaams Belang steunden de motie.

De motivatie om de motie te verwerpen: “We hebben deze plannen al eens afgekeurd, er ligt niets nieuws op tafel. De brief die we 2 jaar geleden hebben gestuurd (waarin uitdrukkelijk stond dat de districtsraad zich niet uitsprak over het tracé) werd niet door Dirk Van Duppen ondertekend. We kunnen niet oproepen om te betogen als politiek bestuur”

Er waren tussenkomsten vanuit de meerderheid tegen de plannen om de ring verder dwars door de stad te laten lopen, maar volgens hen was er dus geen enkele reden om deze openlijk, via een motie af te keuren. Er werd genegeerd dat het wel degelijk om nieuwe gegevens ging.

De vijftigtal sympathisanten van Ademloos en stRaten-generaal die op de publiekstribunes zaten, luisterden verbijsterd. Getuige zijn van een politiek spel met zo’n inzet is een ervaring die de aanwezigen niet licht zullen vergeten.

Met een districtsraad waarin PVDA gesteund zou worden door verkozenen van Rood! zouden we het huidige bestuur kunnen verhinderen verder brokken te maken en zouden we een frisse linkse wind doen waaien in Deurne. Dirk Van Duppen zou samen met Erik De Bruyn het tij kunnen keren. Rood! is dan ook nog steeds voorstander van een kartel met PVDA in Deurne.

Rood! steunt het protest tegen het BAM-tracé en de paperclip met 19 rijvakken aan het Sportpaleis. We roepen op om 17 juni meteen in je agenda te noteren en wel om deel te nemen aan de betogingen die dan plaatsvinden. Er wordt vertrokken vanuit Deurne (15u parking Carrefour) en Merksem (15u districtshuis) om uiteindelijk samen in Park Spoor Noord aan te komen.

One Comment leave one →
 1. Bert permalink
  maandag 28 mei 2012 12:03

  Ik vraag mij af waarom er geld wordt uitgegeven voor een referendum in Antwerpen waar de vraag gesteld werd: “voor of tegen het BAM tracé”. Als je de verdere ontwikkeling ziet, wordt er met de uitslag op langere termijn geen rekening gehouden.
  Heren politici, ofwel vraag je de mening van de burger over iets en hou je er rekening mee, ofwel doe je gewoon je politieke plicht waarvoor de kiezer je gekozen heeft.
  Wanneer beslissingen uitgesteld worden omdat verkiezingen er aankomen en onpopulaire maatregelen worden uitgesteld, getuigt dit niet van een politiek kundig beleid.
  Ik stem alvast voor politici die zeggen waar ze voor staan en die ijveren voor wat ze gezegd hebben. Zeker nu omdat veel politici mijn vertrouwen niet meer waard zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: