Skip to content

Persbericht: lancering topkandidaten Rood! voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

woensdag 30 mei 2012

Op de recentste algemene ledenvergadering van Rood!-Antwerpen werd de beslissing bevestigd om deel te nemen aan de verkiezingen van 14 oktober 2012.  Rood! zal lijsten neerleggen voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen.  Daarnaast zullen er in verschillende districten ook lijsten ingediend worden.  De algemene ledenvergadering van Rood !-Antwerpen heeft zich tevens uitgesproken omtrent de ‘kop’ van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De lijsttrekker wordt Ivo Janssen.  Ivo werd NIET gekozen omdat hij ‘bijna-naamgenoot’ is van de huidige burgemeester, maar omdat hij naast een syndicaal engagement in de chemiesector ook altijd actief is geweest onder de inwoners van Antwerpen.  Ivo komt op voor de mensen, zowel op de werkvloer als in de wijken.

Op de tweede plaats staat Elke Heirman, lerares en samen met Erik De Bruyn kandidaat voor het voorzitterschap van de sp.a in 2007. Elke was voordien gemeenteraadslid in Brasschaat  en actief bij sp.a-rood.

Op de derde plaats staat Frank Baeyens zetelend districtschepen in Merksem. Op het ogenblik dat er in Merksem besprekingen waren rond een kartel op niveau van het district met Rood!, sp.a en Groen besliste Frank ook lid te worden van Rood! Hierop werd hij stande pede uit de sp.a gezet.  De besprekingen rond een kartel in het district Merksem zijn intussen afgesprongen.

Aangezien Erik De Bruyn als stadsambtenaar niet kan zetelen én terzelfdertijd zijn functie van milieuambtenaar kan behouden heeft Erik gekozen om de lijst te duwen.

Rood! zal in Antwerpen naar de kiezer trekken met de slogan ‘Onze stad is niet te koop!‘.  Antwerpen verdient beter dan de valse keuze tussen Patrick Janssens en Bart Dewever.  Beiden bereiden zich voor op een verdere uitverkoop van de stad en een afbouw van de sociale voorzieningen.  Een stad die écht voor iedereen is en kiest voor sociale prioriteiten in plaats van glitter en glans.  Daarom pleit Rood! voor een stadsbeleid dat investeert in degelijk onderwijs, een gezonde leefruimte, huisvesting, werkgelegenheid en mobiliteit in plaats van dienstbetoon aan projectmakelaars en de aandeelhouders van banken en grote bedrijven.

De 4 vernoemde kandidaten hebben tevens een tekstje geschreven om zichzelf voor te stellen.  Je kan de voorstellingsteksten (met foto!) hier nalezen:

Contactgegevens:

Ivo Janssen, ivo.janssen2@telenet.be

gsm: 0486 93 15 98

Elke Heirman, elke.heirman2@telenet.be

gsm: 0489 27 41 92

Frank Baeyens, frank_baeyens@hotmail.be

gsm: 0496 10 69 28

Erik De Bruyn, erik@roodlinks.be

gsm:  0475 65 40 73

www.roodlinks.be / antwerpen.roodlinks.be

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: