Skip to content

Di 19/6: Solidariteitsbijeenkomst aan het piket van Crown Cork in Deurne

maandag 18 juni 2012

In eerdere artikels op deze site kon je reeds lezen dat de arbeiders van Crown Cork in Deurne hun fabriek bezetten a.g.v. van het afspringen van de onderhandelingen over een sociaal plan voor de werknemers.  Met de bezetting wil men vermijden dat de directie waardevolle voorraden en materieel zou weghalen uit de fabriek en zo de onderhandelingen terug  zou kunnen aanvatten zonder dat de werknemers een stok achter de deur hebben.  De arbeiders van Crown Cork laten niet met hun voeten spelen en zijn daarom tot de bezettingsactie overgegaan.  “Wie niets doet heeft op voorhand verloren, wie strijdt kan met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet”, is het motto aan het piket.

ABVV-Metaal roept iedereen die zijn solidariteit wil betonen op om morgen, dinsdag 19 juni ,naar het piket te komen voor een solidariteitsbezoek.  Dit kan vanaf 10u. Adres: Merksemsesteenweg 148, Deurne.  Rood! zal tevens aanwezig zijn en verspreidt de oproep verder via haar interne en externe communicatiekanalen!

Rood! is van mening dat een strijd voor een goed sociaal plan belangrijk is, maar dat ook moet gekeken worden hoe de fabriek en de jobs kunnen behouden blijven.  Hierin is een belangrijke rol voor de overheid weggelegd.  Op de solidariteitsbijeenkomst van morgen zal Rood! een pamflet verspreiden met ideeën over hoe de strijd kan verdergezet worden.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: