Skip to content

SAP-kandidaat Peter Veltmans stelt zich voor

dinsdag 19 juni 2012

De Antwerpse afdeling van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) steunt de deelname van Rood! aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.  Vandaag belichten we de kandidatuur van Peter Veltmans op de lijst van Rood!

Peter woont in Antwerpen-Noord ofwel ‘den 2060’. Als jonge militant van de Socialistische Jonge Wacht (SJW) gaf hij mee vorm aan verschillende grote bewegingen. In het oog springen daarbij de anti-rakettencampagne Weg die bommen, werk verdomme! en de Jongerenmars voor Werk. Hij was in die tijd ook een drijvende kracht achter het Antwerps Komitee Tegen Jeugdwerkloosheid. Nadien sloot Peter zich aan bij de SAP en begon hij te werken voor de stad Antwerpen, waar hij tevens militant werd voor de socialistische vakbond ACOD.  Het is toen ook dat hij begon met het grondig bestuderen van de onrechtvaardige begrotings- en schuldenproblematiek van Antwerpen, die het geld steevast haalt waar het niet te vinden is, namelijk bij de gewone werkende mensen. Ook vandaag komt Peter op voor een rechtvaardiger begrotingsbeleid waarbij hij onder meer pleit voor een bevriezing van de afbetaling van de Antwerpse stadsschuld.

In 1993 lag Peter mee aan de basis van de Beweging voor Sociale Beweging (BSV).  In 1994 behaalde de BSV – via een kartellijst met Agalev – drie verkozenen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

Lees meer over Peter Veltmans in zijn voorstellingsfiche op antwerpen.roodlinks.be

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: