Skip to content

Rood! lanceert de 10 Rode Speerpunten voor Antwerpen

maandag 25 juni 2012

Op de verkiezingsmeeting van Rood!-Antwerpen op donderdag 21 juni werden de speerpunten van Rood! voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen toegelicht door enkele Rood!-kandidaten.

Erik De Bruyn, lijstduwer voor Rood! in Antwerpen, introduceerde de Rood! kandidaten en benadrukte de unieke positie van Rood! tijdens deze kiescampagne: “Met deze speerpunten stellen we de behoeften van de Antwerpenaar als uitgangspunt voor het verkiezingsprogramma van Rood!  Daarmee onderscheiden we ons van de partijen die deel uitmaken van de huidige bestuursploeg.  Zij zetten in op méér citymarketing en méér besparingen op de kap van de Antwerpse bevolking.  In ons programma maken we als enige ook duidelijk van waar het geld moet komen om deze noodzakelijke investeringen te financieren.  Het stopzetten van de afbetaling van de Antwerpse stadsschuld (opbrengst: 52 miljoen euro/jaar) en een heroriëntatie van de middelen – weg van de peperdure prestigeprojecten – naar de sociale noden in onze stad, maken de weg vrij voor een écht sociaal beleid.”

De lijsttrekker van Rood! in Antwerpen, Ivo Janssen, wees in zijn speech op een ander uniek speerpunt uit het Rood!-programma: “Het stadsbestuur onder leiding van Patrick Janssens centraliseert de macht op ’t Schoon Verdiep.  Inspraak van de gewone Antwerpenaar in het beleid past niet in het plaatje van de citymarketing.  Hierdoor voelen velen zich terecht niet meer vertegenwoordigd door de huidige politici.  Rood! wil meer inspraak in het bestuur via verkozen wijkcomités met bevoegdheden en pleit voor mechanismen die de beleidsmakers dwingen regelmatig verantwoording af te leggen voor hun beslissingen bij de Antwerpse bevolking”.

Bekijk de Rode Speerpunten op de verkiezingspagina van antwerpen.roodlinks.be

Download de verkiezingsflyer van Rood!-Antwerpen die zal verspreid worden tijdens de zomer.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: