Skip to content

Rood! pakt uit met een stevige representatie van ‘seksuele minderheden’ op haar lijsten

zaterdag 28 juli 2012

PERSBERICHT 28 juli 2012

Rood! Antwerpen pakt uit met een stevige representatie van ‘seksuele minderheden’ op de lijst. Rood! wil daarmee een signaal geven tegen het groeiend seksisme en homohaat in de samenleving. De Rood!-lijst in Niel zet drie vrouwen aan de kop van de lijst en voldoet toch aan wettelijke voorwaarden.

De afgelopen weken werd ons land overspoeld door een golf van homohaat en seksisme. Van Aalst over Gent tot Luik waren homo’s het slachtoffer van brutaal geweld. In Brussel toonde de documentaire van Sofie Peeters hoe vrouwen in sommige wijken het slachtoffer zijn van een stuitend seksisme.

Rood! wil door middel van haar lijstvorming een duidelijk signaal geven tegen seksisme en voor een open en tolerante samenleving. Rood! Antwerpen pakt uit met prominente vertegenwoordigers van de ‘seksuele minderheden’. Het gaat over de 60-jarige Richard Dierckx en de 44-jarige Frances Michielsen.

Richard Dierickx studeerde verpleegkunde en werkte als verpleger op een kinderafdeling. Onder de artiestennaam ‘Tootsie’ is hij wereldberoemd in de Antwerpse travestiescène. Ook hij ging tussen 2010 en heden op wereldtournee met de voornoemde productie ‘Gardenia’.

Frances Michielsen werd geboren op 10 april 1968 als man en onderging een geslachtsoperatie. Zij is de eerste Belgische transseksuele vrouw die in het huwelijk trad. Frances staat bijna wekelijks op de planken met haar prachtige imitaties van o.a. Shirley Bassey, Belle Perez, Amy Winehouse en vele anderen.

Rood! Niel plaatst drie vrouwen aan de kop van de lijst: Karina Garcia (44) is lijsttrekster, gevolgd door Andrea De Laet (60) en Mikke Van Havere (24). De lijst is daarmee uniek in heel België. Toch beantwoordt de lijst aan de wettelijke verplichting om op de eerste drie plaatsen alternerend kandidaten van verschillend geslacht te presenteren. Andrea De Laet stond in een vorig leven immers bekend als André De Laet, en staat in de bevolkingsregisters nog steeds opgeschreven als man.

Andrea De Laet was in de jaren ’80 schepen van cultuur te Niel. De afgelopen jaren verwierf zij vooral bekendheid als lid van het gezelschap ‘Les Ballets C de la D’, waarmee zij samen met de show ‘Gardenia’ (een creatie van Alain Platel en Frank Van Laeken naar een idee van Vanessa Vandurme) volle zalen trok van Taipeh over New York tot Moskou.
In Oostkamp (West-Vlaanderen) wordt de Rood! lijst getrokken door de homosexuele advocaat Jean-Marie De Meester.
Eerder al plaatste Rood! ook ‘mensen met beperkingen’ op de lijst. De Rood! lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen geven daarmee een manifest signaal van openheid en tolerantie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: