Skip to content

De Badboot is geen oplossing voor het gebrek aan zwemmogelijkheden.

woensdag 15 augustus 2012

Op 14 augustus is de Badboot ingewijd door het gemeente bestuur. Rood! was aanwezig en had hierbij de volgende bedenkingen. Allereerst wensen we alle gebruikers van deze Badboot veel plezier. Dit ‘revolutionaire openluchtzwembad op het water’ is inderdaad uniek. Wij wensen ook de uitbater de komende 10 jaar veel succes en hopen dat dit project niet vroegtijdig door een financieel tekort de boot ingaat. Er zijn al eerder evenements-boten ter zielen gegaan. De 1,5 miljoen euro financiële subsidies van de stad in deze Badboot zijn waarschijnlijk welkom. Met deze Badboot tracht de stad haar reputatie als ‘hippe metropool’ in Europa te verhogen. Deze boot met klasse restaurant, cocktailbar en partyruimtes richt zich naar een select publiek dat eerder op zoek is naar ‘genieten in een uniek luxueus kader’ dan naar een zwembad om te sporten of te spelen. Voor hen is een zwembeurt van 15 min ruim voldoende.

De ‘gewone Antwerpenaar’ die wil sportelen of met het gezin waterpret wil beleven, de amateursporter die na het werk aan de conditie wil werken,… voor hen blijft het zoeken in het beperkt aanbod naar een Antwerps zwembad dat ’s avonds voor publiek open is en waar voldoende zwembanen ter beschikking zijn gesteld. Ondanks beloftes in het bestuursakkoord blijven de zwemmogelijkheden in een stad met 500.000 inwoners te beperkt. In Antwerpen zijn 9 zwembaden (in Rotterdam zijn er 14), daarvan zijn er tijdens het schooljaar maar 5 open voor publiek na 18u. Met niet meer dan 2 openluchtzwembaden in de stad is er, volgens Maarten Dieryck (projectleider ’t Eilandje Antwerpen) een nijpend tekort aan waterplezier in openlucht. Inwoners van het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo moeten al naar Merksem, ongeveer 22 km verder en niet rechtstreeks bereikbaar met openbaar vervoer, om een zwembad te vinden.

Wij hebben niets tegen de Badboot op zich. Wij gunnen de stad dit folieke om weer eens mee uit te pakken in de toeristische sector. Maar het wordt dringend tijd dat er wordt ingegaan op de noden van de inwoners van alle districten. Dit betekent: méér investeren in sportinfrastructuur en de infrastructuur méér ter beschikking stellen voor de individuele gebruiker. Uiteraard in goede en veilige condities. Dit vereist het nodige goed opgeleide personeel dat niet gestrest is door een te flexibel uurrooster. De leefbaarheid van een stad is niet rechtevenredig met het aantal evenementen dat men organiseert… ook al denken sommigen van wel. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: