Skip to content

Lapt het stadsbestuur de regels aan z’n laars? Wij tolereren dit niet en eisen dat aanplakborden geplaatst worden!

vrijdag 17 augustus 2012

Het schepencollege heeft vanochtend bekend gemaakt zich te houden aan de motie gestemd in de gemeenteraad. Om zich te conformeren aan de uitspraak van de gouverneur wil zij tijdens de gemeenteraad van 24 september het politiereglement aanpassen. Normaal gezien moeten er borden ter beschikking zijn vanaf 14 september. Dus… moeten die er ook zijn! Je kan toch ook niet door het rood rijden in afwachting dat je het verkeersreglement verandert…

Hierop hebben wij een rechtszaak in kortgeding aangespannen om de stad te verplichten de bestaande regels te respecteren. De stad is verplicht om het politiereglement te respecteren en aanplakborden te plaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Bovenop deze puur juridische argumentatie verzetten wij ons tegen het verwijderen van aanplakborden omdat dit ook de democratisch gehalte van de verkiezingen op de helling zet. Niet iedereen heeft een internetaansluiting of TV; niet iedereen kan zich dus op eigen houtje informeren. Bovendien zijn de spelregels in de commerciële media ook veelal unfair. De grootste partijen zorgen ervoor dat alle aandacht naar hen toegaat. Er is geen gelijke “zendtijd” terwijl dit allemaal wel zou kunnen. In vele in landen (zoals Frankrijk) wordt dit ook gegarandeerd. Kortom, de borden zijn één van de weinige middelen die kleinere formaties hebben om hun standpunten bekend te maken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: