Skip to content

Pascale Wils (ex-sp.a Deurne) stelt zich kandidaat voor Rood!

donderdag 23 augustus 2012

Pascale op een syndicale actie

In 2006 liepen de spanning tussen sp.a en ABVV erg hoog op naar aanleiding van het beruchte generatiepact. Samen met  Erik, Lin, Elke, Gert en een aantal andere vakbondsmensen hebben we toen spa-rood opgericht. Hiermee wilden we een duidelijk signaal naar spa-blauw geven en de kloof die zij sloegen naar hun achterban binnen het ABVV dichten. Naïef als we waren, ondanks onze toch niet meer zo piepjonge leeftijd, dachten we hiermee te bereiken dat we van binnenuit de partij terug naar links konden bewegen. Zoals iedereen weet is dit laatste niet echt gelukt. Sp.a schuift meer en meer naar rechts op en ik besliste dan ook vorig jaar reeds om mijn lidmaatschap niet meer te verlengen. Ik voel absoluut geen binding meer met de huidige sp.a.

Als student was ik erg actief bij het studentenprotest tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. Niettegenstaande dat ik bij elke betoging en bezetting was, voelde ik niet de behoefte mij aan te sluiten bij een bepaalde strekking of partij. Ik was links en had geen partijkaart nodig om mijn socialistische identiteit te bevestigen. Na het afstuderen heb ik mij meteen aangesloten bij BBTK en was daar gedurende jaren militant in de sociale sector.  Van  1999 tot 2008 werkte ik voor het ABVV Antwerpen, om dan de overstap te maken naar de overheid. Sinds 2 jaar ben ik délégué voor het departement mobiliteit en openbare werken.

Politiek heeft mij steeds geïnteresseerd, maar pas in 2000 ben ik voor het eerst echt actief geworden door mij kandidaat te stellen voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op de sp.a-lijst. Vanaf januari 2001 tot eind 2006 zetelde ik als districtsraadslid in Deurne en was tevens voorzitter van de werkgroep ruimtelijke ordening en verkeer.

Ik wil door mij kandidaat te stellen bij Rood!, vooral mijn steun betuigen aan een linkse beweging die poogt de versnippering tegen te gaan, in de hoop dat we ooit tot een partij kunnen uitgroeien zoals de SP in Nederland. Ik denk dat mijn politieke- en vakbondservaring hierbij kunnen helpen, net zoals mijn jarenlang sociaal engagement. Wat mij betreft, wordt oktober 2012 een knalrode maand !

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: