Skip to content

Presentatie van Koen Meul (links Hobokenaar en kandidaat op de stadslijst van Rood!)

maandag 27 augustus 2012

Koen Meul

Koen Meul is leerkracht Moraal in het Gemeenschapsonderwijs, militant van ACOD-Onderwijs en Hobokenaar. Koen was betrokken bij diverse linkse eenheidsinitiatieven, zoals het Comité voor een ander Politiek (CAP)en beschouwt zichzelf als een internationalistische radicaal socialistische militant.

« Jarenlang heb ik samen met talrijke andere vrijwilligers Nederlandse taallessen gegeven aan migranten, Marokkaanse en Turkse Belgen en asielzoekers, onder meer in de werklozenwerking van het ABVV-Antwerpen (in samenwerking met het Centrum Buitenlandse Werknemers), terwijl onze regeringen meer dan 20 jaar lang geweigerd hebben in dit werk serieus te investeren en nu verrast reageren op de onderwijsachterstand onder jonge migranten! Tot in de jaren 90 heb ik actief deelgenomen aan het solidariteitswerk(o.m. met CODEPU-Chile) in de strijd tegen de Chileense dictatuur, hét laboratorium van de neoliberalen en de Chicago-boys.

Dit systeem is op haar grenzen gestoten. Om deze diepe crisis te boven te komen rest de heersende machten niets anders dan een massieve aanval te ondernemen op de werkende bevolking en de zwaksten in de samenleving. Iedereen aan de linkerzijde moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen, want enkel een verenigd en radicaal verzet van de linkerzijde zal het afglijden naar erger voorkomen. In Vlaanderen is Rood de belangrijkste aanzet daartoe in jaren.

Men belooft Hoboken allerlei ingrijpende wijzigingen. De stad maakt zich op om minstens twee oogverblindende masterplannen en vier ruimtelijke uitbreidingsplannen in ons district te lanceren, maar ondertussen blijft Hoboken met zijn 37.000 inwoners ondergefinancierd en heeft het geen bevoegdheden om de plaatselijke dienstverlening uit te breiden of nog maar in stand te houden, terwijl de noden toenemen.

Ik sta voor bindende volksraadplegingen en een open geïnformeerd debat waarbij de Hobokenaar direct betrokken wordt bij alles wat zijn leefomgeving aangaat. Daarom moet ons district opnieuw zeggenschap krijgen over haar toekomst. Het huidige districtscollege in Hoboken heeft bewezen niet opgewassen te zijn tegen de druk van het Schoon Verdiep.

Geen enkele besparing op de openbare diensten of op het openbaar vervoer in district of Stad is aanvaardbaar.

Ik sta voor uitbreiding van de dienstverlening in de districten en voor een moratorium of een volledige annulatie van de onrechtmatige stadsschuld(de banken hebben genoeg gekregen), het belangrijkste middel om dit alles betaalbaar te maken. »

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: