Skip to content

Luc Van De Poel op de lijst van Rood!

zondag 2 september 2012

Luc Van De Poel, leadgitarist bij de legendarische Antwerpse punkgroep The Kids, zal op 14 oktober op de Antwerpse Rood! lijst staan.

Op de 51e plaats wordt Van De Poel de ‘lijsttrekker van de lijstduwersgroep’. Eerder kon Rood! al drie andere bekende Antwerpenaren bereid vinden om op de lijst te staan, namelijk filosoof Ludo Abicht, auteur Walter Lotens en regisseur Robbe De Hert. Samen met Luc Van De Poel en Erik De Bruyn als lijstduwer vormen zij nu een ‘lijstduwersgroep’ van vijf.

Luc Van De Poel werd op 8 mei 1952 geboren in Wilrijk, als oudste in een gezin van 8 kinderen. Op zijn zeventiende begon hij te werken nadat hij in 1969 in het laatste jaar van het college aan de deur werd gezet wegens ‘te opruiend’. In die periode richtte Luc zijn eerste groepje op: Broken Gun. Ook toen al was hij niet alleen rebel maar ook pacifist. Hij nam deel aan tal van acties en betogingen (Fietseling, tegen kernenergie, tegen het duwvaartkanaal en tegen het rooien van een deel van het Peerdsbos voor de aanleg van een autosnelweg). De affiniteit van Luc Van De Poel met het politieke project Rood! is dan ook zeer groot.

Die linkse en rebelse ondertoon zette zich om in muziek toen Luc in 1975 aan de haven –waar hij  méér dan 35 jaar lang zou werken – ene Ludo Mariman leerde kennen en toetrad tot de punkband ‘The Kids’. Met songs als ‘Fascist Cops’ (tegen repressie en autoritarisme), ‘Do you love the Nazi’s’ en Bloody Belgium (over de jongerenwerkloosheid) gaven ze een muzikale uitdrukking aan de rebelse stroming bij de jongeren in die tijd.

Luc Van De Poel heeft vier kinderen: een zoon, een stiefdochter en twee pleegkinderen. Luc is een bekende Antwerpenaar met een uitgesproken sociale ingesteldheid. Rood! is bijzonder trots dat Luc de politieke boodschap die Rood! brengt komt versterken.

 

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: