Skip to content

Antwerpen tramstad?? Antwerpen filestad!! Stop de besparingstram

maandag 3 september 2012

Op zaterdag 1 september ging de besparingsoperatie bij De Lijn in. Een groot deel buslijnen werd geschrapt en over het algemeen rijden er een pak minder bussen en trams uit. De Lijn probeerde met de slogan ‘Antwerpen Tramstad’ te doen uitschijnen dat er geïnvesteerd wordt in openbaar vervoer omdat er een nieuwe tramlijn is, maar over het algemeen gezien gaat het om een zeer zware besparingsoperatie. Op 1 september werd dan ook geprotesteerd.

‘Antwerpenaars Tegen Besparingen’ gaat uiteraard niet akkoord met deze besparingslogica waarbij het eens te meer de gewone werkende mensen zijn die moeten opdraaien voor een crisis die zij niet veroorzaakt hebben. Daarom protesteerden we zaterdag ook op de Rooseveltplaats. Een kleine, maar dynamische groep Rood!-militanten vatte post bij een stuk afgeplakte grond van 1 vierkante meter. We nodigden de mensen uit om hier met 7 in te gaan staan; dat is immers de graadmeter die De Lijn gebruikt om de capaciteit van haar voertuigen te berekenen. De aanwezigen merkten al snel dat dit geen comfortabele manier van reizen is.

We kregen een goede respons van de mensen die we aanspraken en merkten op dat er een groot ongenoegen leeft bij de Antwerpenaars tegenover de besparingswoede van onze politieke vertegenwoordigers. Het was een zeer geslaagde eerste – maar jammer genoeg zeker niet laatste – actie van de campagne van ‘Antwerpenaars Tegen Besparingen.’

Verslag door Tine Pauwels, foto’s door Johan Cabello

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: