Skip to content

Ivo Janssen op De Vragende Partij

woensdag 12 september 2012

De twee populairste vragen op ‘De Vragende Partij’ van deredactie.be zijn niet toevallig vragen van activisten die zich tegen het BAM-tracé voor de sluiting van de Antwerpse ring verzetten. Terwijl er al maandenlang campagne wordt gevoerd voor het alternatieve Meccanotracé, blijven de twee grote partijen er zich tegen verzetten. De vraag over het Meccanotracé werd op de website van ‘De Vragende Partij’ zelfs niet eens beantwoord door De Wever. Hieronder de vragen en de reactie van Ivo Janssen, lijsttrekker van Rood!.

Ik stel voor dat het doorgaande snelwegverkeer rond de stad wordt geleid (= Meccanotrace), zodat de ontlaste ring eindelijk kan worden overkapt – want dat laatste kan niet zonder het eerste. (Manu Claeys – Antwerpen)

Ivo Janssen: Akkoord! Vandaag raast het doorgaand én het lokaal verkeer op de ring door Merksem, Borgerhout en Deurne.Dit zorgt voor drukte en files. Bovendien is bewezen dat fijn stof, geluid en stank van de ring de gezondheid van de omwonenden in gevaar brengt. Daarom moet het verkeer gereduceerd worden door het doorgaand verkeer af te leiden én door de ring volledig te overkappen. Het onderzoekswerken van Ademloos in Europese steden toont aan dat dit realistisch is.

Ik stel voor om de Antwerpse ring te overdekken zodat er minder geluidsoverlast en vervuiling is en er gezonde openbare ruimte bijkomt voor alle sinjoren… (Stijn Wens – Antwerpen)

Ivo Janssen: Inderdaad. Door de volledige ring te overkappen kan een groene zone van bijna 150ha worden aangelegd die allerlei rust en recreatiemogelijkheden kan bieden. Waar de mensen van ‘binnen’ en ‘buiten’ de ring, die nu  gescheiden zijn door een snelweg, elkaar kunnen ontmoeten. Laten we, in afwachting van een politieke beslissing die kiest voor gezondheid i.p.v. beton, al eens een klein voorproefje nemen en op 30 sept met z’n allen picknicken boven de Craeybeckxtunnel (info Ademloos/ Stratengeneraal)

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: