Skip to content

Mag na 14 oktober enkel N-VA nog op ATV?

vrijdag 14 september 2012

De partij van Bart De Wever is misnoegd. Dat is al langer algemeen geweten. Nu keert het ongenoegen zich ook tegen de lokale zender ATV die onvoldoende N-VA’ers aan bod zou laten komen in de verkiezingsdebatten. De lokale zender heeft voor slechts 7 van de 8 debatten een N-VA’er gevraagd. De zender besprak dit met de campagneleider van N-VA.

Maar het is dus niet voldoende voor De Wever. In een bevriende krant en met de welwillende steun van werkgeversfederatie VOKA haalt de partij uit naar de vooringenomenheid van ATV. Sinds wanneer bepalen de werkgevers van VOKA en hun politieke marionetten de zendschema’s van een lokale zender?

De arrogantie van De Wever is opvallend. Hij klaagt dat zijn partij niet is uitgenodigd voor het debat over mobiliteit. Toen Ademloos eerder een groot debat over mobiliteit organiseerde waarbij deze partij wel was uitgenodigd, kwam ze gewoon niet opdagen. Maar nu is N-VA niet uitgenodigd en dus kwaad. De Wever: “Wij hebben intern nog niet uitgemaakt hoe we hiermee omgaan en of we in deze context nog wel willen deelnemen aan de atv-debatten.” 

Als het van N-VA afhangt, zullen we na 14 oktober enkel nog burgemeester De Wever in politieke ‘debatten’ te zien krijgen. Waarom zou een lokale zender immers politici van verliezende partijen uitnodigen? De werkgevers van VOKA zullen het plan ongetwijfeld al volledig zien zitten. En uiteraard zullen De Wever en co ook de entertainmentprogramma’s voor hun rekening blijven nemen.

Deze discussie werpt de vraag op hoe televisiedebatten zo democratisch mogelijk kunnen georganiseerd worden. N-VA heeft gelijk als het zegt dat de samenstelling van de debatten niet op basis van de resultaten van 2006 moet gebeuren. Neen, alle partijen die nu naar de stembus trekken zouden gelijke kansen moeten krijgen en dus evenveel zendtijd moeten krijgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Frankrijk bij de presidentsverkiezingen. Waarom zou het in Antwerpen niet kunnen? Rood! is er voorstander van dat iedere partij die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet een vertegenwoordiger kan afvaardigen naar ieder debat.

Geert Cool

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: