Skip to content

Rood! dient lijsten in voor gemeenteraad en district Deurne

zaterdag 15 september 2012

-Rood! dient lijsten in voor de Antwerpse gemeenteraad en voor de districtsraad van Deurne
-Rood! is de enige partij zonder beroepspolitici
-Rood! is de enige partij die zegt hoe haar programma betaald kan worden
-Rood! voert campagne met roos en vuist en richt zich expliciet naar het sociaaldemocratische kiezerskorps: Antwerpen moet socialer en democratische worden!

Rood! stelde haar kandidaten voor op een persontmoeting in het Rode Fabriekje in de Bleekhofstraat 44 te 2140 Borgerhout. Deze voormalige kunstgalerij werd tijdelijk omgebouwd tot rood campagnecentrum. Zie onze kandidatenlijsten op deze pagina.

‘De Antwerpse Rood! lijsten zijn uniek, zowel wat betreft programma als wat betreft de lijstsamenstelling’, zo verklaarde woordvoerder en lijstduwer Erik De Bruyn.

Wat het programma betreft wil Rood! dat er prioritair geïnvesteerd wordt in onderwijs, huisvesting en een leefbare mobiliteit door de overkapping van de Ring. Maar in tegenstelling tot de andere partijen zeggen wij ook waar het geld vandaan moet komen. Door een aantal prestigeprojecten te schrappen, maar ook en vooral door een moratorium van 6 jaar op de stadsschuld, en een grondig onderzoek naar de oorzaken van deze schuld, wat uiteindelijk moet leiden tot een schuldherschikking.

Ook de lijsten zijn uniek in dat opzicht dat alle kandidaten van Rood!, van lijsttrekker tot -duwer in het gewone leven staan. Zij zijn geen beroepspolitici en zijn ook niet van plan om dat te worden. In die zin draagt de lijstsamenstelling op zich een politieke boodschap uit: wij zijn in staat onszelf te besturen en daarvoor hebben we geen beroepspolitici en door de belastingbetaler gefinancierde partijen nodig.

Rood! wil méér democratie van onderuit in deze stad. De partij wil investeringprojecten die méér dan 10 procent van het jaarlijkse investeringsbudget van de stad opslorpen (dus projecten in de grootte-orde van méér dan 10 miljoen euro) voorleggen aan de goedkeuring door een volksraadpleging, zodat er geen twijfel over bestaat dat deze projecten ook een voldoende breed maatschappelijk draagvlak hebben in de stad.

Tot slot kondigde Rood! aan campagne te zullen voeren met het symbool van de roos en de vuist en richt zich daarmee symbolisch maar ook inhoudelijk zeer expliciet tot de sociaaldemocratische kiezers die verweesd achterblijven nu de sp.a niet meer onder eigen naam opkomt. Antwerpen moet zowel socialer als democratischer worden!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: