Skip to content

Flyer Rood!-Antwerpen

dinsdag 18 september 2012

Rood! verdeelt een flyer met aan de achterzijde een raamaffiche met onze centrale slogan ‘Gewoon volk eerst’. Je kan exemplaren van deze flyer bekomen in het Rood Fabriekje – ons tijdelijk campagnesecretariaat in de Bleekhofstraat 44 te Borgerhout (permanentie elke werkdag van 18u tot 20u). Een pdf van het pamflet vind je hier.

Antwerpen verdient beter dan de tweestrijd tussen Patrick Janssens en Bart De Wever. Beiden zijn voorstander van een verdere uitverkoop
van de stad, nog meer prestigeprojecten en een afbouw van sociale voorzieningen.

Er is nood aan een stadsbeleid dat investeert in degelijk onderwijs, een gezonde leefruimte, huisvesting,werkgelegenheid en mobiliteit in plaats van dienstbetoon aan projectmakelaars en de aandeelhouders van banken en grote bedrijven.

Rood! legt zich niet neer bij de huidige gang van zaken. Er is nood aan échte socialisten. Gewoon volk eerst!

Ivo Janssen (lijsttrekker) en Erik De Bruyn (n°55 – lijstduwer)

Elke Heirman (2e plaats): “Klassen zijn overvol! Maar containerklassen gaan het personeelstekort niet oplossen. Indien we alle kinderen een toekomst gunnen moet het stedelijk onderwijs dringend nieuwe middelen bekomen. Leerkrachten verdienen gesteund te worden in hun werk.”

Rood! wil een verhoging van 10% van het budget van onderwijs!

Aïsha Paulis (8ste plaats): “Wij vinden dat kinderopvang een recht moet zijn net zoals onderwijs. Het kan niet dat er jaarlijks maar tientallen plaatsen vrijkomen terwijl het er honderden zouden moeten zijn. Wie kan zich vandaag nog permitteren te stoppen met werken?”

Rood! eist 1.000 extra publieke opvangplaatsen tegen eind 2013.

Frank Baeyens (3e plaats): “Winkelcentra schieten als paddenstoelen uit de grond maar onze koopkracht krijgt een flinke deuk door de crisis. Terzelfdertijd verkommeren bijna alle winkelstraten in de randdistricten. De stad moet ervoor zorgen dat de lokale economie in de wijken heropleeft.”

“Er is nood aan rust en veiligheid in elke wijk. De stad moet districten meer middelen verschaffen zodat alle wijken opnieuw leefbaar worden. Meer sportinfrastructuur en meer middelen ter ondersteuning van het verenigingsleven. Zo simpel is dat!”

Rood! is voorstander van een verdubbeling van de budgetten voor de districten. Een degelijk beleid kan alleen maar dicht bij de burger ingericht worden.

Tine Pauwels (4e plaats): “Schuif de schuld voor de maatschappelijke problemen niet in de schoenen van de jeugd. Maak werk van sociale voorzieningen, degelijk onderwijs, bouw betaalbare sport-, feest- en recreatiemogelijkheden.”

Jarmo Van Regemorter (5e plaats): “Stop de apartheidspolitiek tegen jongeren die niet genoeg geld hebben om aan het peperdure ontspanningsleven in Antwerpen deel te nemen. Er is nood aan meer jeugdhuizen en meer middelen voor ontspanning in de wijken.”

Met Rood! willen wij dat de jeugd een toekomst kan uitbouwen in deze stad. Stemrecht vanaf 16 jaar voor gemeenteraadsverkiezingen en recht op een toekomst!

Geert Cool (38ste plaats): “Binnen enkele jaren moeten er 23.000 plaatsen bijkomen in het onderwijs. Er zouden heel snel plaatsen moeten bijkomen in de kinderopvang. Het budget voor het OCMW is te krap. Bij De Lijn verdwijnen er 1.000 ritten per dag wat nog meer overvolle trams en bussen zal opleveren.”

Rood! verzet zich tegen de besparingswoede en de privatiseringdrang.

Peter Veltmans (7e plaats): “De terugbetaling van de stadsschuld aan de hebzuchtige bankiers moet voor onbeperkte tijd bevroren worden. Dit brengt per jaar minstens 50 miljoen euro op. Het havenbedrijf zit op een berg geld en rendeert zeer goed. De diamantsector mag ook een steentje meer bijdragen op fiscaal vlak.”

Er is geld voor een ander beleid!

Pascale Wils (20e plaats): “De sociale huisvesting werd zwaar verwaarloosd. Probeer maar eens goedkoop te huren zonder in een krotwoning terecht te komen! 25.000 mensen staan op wachtlijsten voor sociale woningen die er niet zijn. Om te kopen moet je diep in de schulden gaan…

“Voor de senioren is het nodig te investeren in serviceflats in de eigen buurt, met nadruk op klein-schaligheid en in de nabijheid van een sociaal wijkcentrum,waar men terecht kan voor zorg of hulp.”

Rood! wil dat er 10.000 sociale woningen bijkomen tegen 2018, gefinancierd en gebouwd door een Antwerps Woonfonds gespijsd door belastingen op
woekerwinsten, huisjesmelkers en leegstand.

Vier redenen om Rood! te stemmen…
1. Zowel P. Janssens en B. De Wever besturen samen en kiezen in de praktijk voor hetzelfde stadsproject. Elke Rood!-verkozene zal de megafoon worden van zij die altijd vergeten worden op ’t schoon verdiep.
2. Onze stad wordt uitverkocht! Vastgoedbeleggers, betonboeren en politici zetten in op prestigeprojecten en laten de gewone mensen in de kou. Rood! is de kracht van verandering, om te bouwen aan een leefbare metropool.
3. Socialisten moeten voor een socialistische lijst kunnen stemmen! Rood! is de enige écht socialistische lijst voor de stad.
4. Er is nood aan verkozenen die opkomen voor de belangen van het “gewone volk” in plaats van hun eigen carrière. Rood! verkozenen leggen verantwoording af en zijn afzetbaar door de basis.

Rood!- stadslijst wordt geduwd door Luc Van De Poel (De Kids),Walter Lotens (auteur), Robbe De Hert (cineast), Ludo Abicht (filosoof) en Erik De Bruyn (woordvoerder Rood!).

Campagnelokaal: Bleekhofstraat 44 – 2140 Borgerhout
open ma-za 18u-20u // mail: antwerpen@roodlinks.be
gsm 0476/ 657 260 // roodlinks.be → Antwerpen

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: