Skip to content

Vlaams Belang afficheert op gevel Rood! kandidaat en ‘personaliseert’ aanplakborden

woensdag 26 september 2012

Naar aanleiding van het gedrag van Vlaams Belang militanten bij het afficheren van de publieke aanplakborden en het aanbrengen van affiches op de gevel van de woonplaats van één van onze kandidaten heeft Ivo Janssen namens Rood! een open brief gestuurd naar de lijsttrekker van Vlaams Belang.

Wij hebben alles in het werk gesteld om de stad ertoe te verplichten aanplakborden te plaatsen. Het stadsbestuur heeft uiteindelijk haar verantwoordelijkheid genomen en de borden geplaatst. Op die manier kunnen alle partijen zich in de verschillende wijken voorstellen. Tenzij er een partij is die denkt dat deze borden enkel voor hen bedoeld zijn… Eens te meer een bewijs dat democratie bij het VB ver te zoeken is.

Open Brief aan Dewinter

Aan iedere verkiezing gaat een campagne vooraf. Tijdens deze periode kunnen partijen hun programma en kandidaten voorstellen aan de kiezers. Het is bij deze verkiezingen, volgens ons, de taak van het stadsbestuur  om op een correcte wijze aan alle partijen die mogelijkheid te bieden o.a. door openbare aanplakborden.  Toen het stadsbestuur aanvankelijk had beslist geen publieke borden te plaatsen hebben wij als Rood! hiertegen geprotesteerd. Een eerlijke verkiezingscampagne is immers een basis van een democratie. Gelukkig hebben wij van zowel de gouverneur, als van de rechter, als van de Raad van State gelijk gekregen. Op de gemeenteraad van juni heeft het Vlaams Belang tegen het ‘niet plaatsen van de aanplakborden’ gestemd. Hebt u tegen deze beslissing gestemd omwille van het democratisch recht van vrije meningsuiting of ziet u integendeel de aanplakborden als een eigendom van Vlaams Belang waar alleen uw partij propaganda mag voeren en andersdenkenden monddood moeten gemaakt worden? Het valt ons op dat op meerdere plaatsen de affiches van Rood! (en van andere partijen) overplakt worden door uw affiches. Meer zelfs, de borden ‘overige partijen’ zijn op verschillende plaatsen vervangen door een eigen Vlaams Belang-bord zodat de ‘overige partijen’ schijnbaar geen ruimte meer hebben.

Nog bedenkelijker is het aanbrengen van affiches van uw partij op de gevel en de vensters van de woonplaats van één van onze kandidaten in Berchem. Uw propagandaverantwoordelijke Albrecht Cleymans vindt dit blijkbaar normaal en verklaart aan de Antwerpse Koerier dat “als er affiches van Rood! hangen er ook van Vlaams Belang mogen hangen”. Nochtans is een gevel geen aanplakbord en is iedere bewoner vrij zijn politieke keuze kenbaar te maken met een raamaffiche.

Deze feiten tonen aan dat bepaalde leden van uw partij weinig respect hebben voor de democratie.

Het gedrag van sommige Vlaams Belang-propagandaploegen getuigen hiervan.

Ivo Janssen

Lijstrekker Rood!

Antwerpen

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. Pauwels permalink
    woensdag 26 september 2012 17:11

    Dat is democratie volgens het VB: de kleintjes het zwijgen opleggen. Maar op de muren wildplakken? Is dat niet strafbaar?

  2. donderdag 27 september 2012 07:50

    Het is duidelijk ook een wanhoopsdaad van een partij die al langer niet meer de interesse van de foertstemmer heeft, en als wanhoopsdaad weer wat bruiner wordt (Dewinter mag de teugels vieren, zonder te beseffen hoe zielig hij overkomt) en ook zijn laatste haardjes oproerkraaiers loslaat om nog eens op de good ol’ fascistoïde manier in de aandacht te komen. Wat een zielige afgang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: