Skip to content

Hand in Hand betoogt tegen discriminatie op de werkvloer

zondag 30 september 2012

Op zaterdag 29 september stapten enkele honderden mensen mee in een betoging van Hand in Hand. Onder de slogan ‘Discriminatie werkt niet bij ons’ wordt ingegaan tegen het feit dat er nog steeds heel wat discriminatie op de werkvloer is. Terecht stelt Hand in Hand dat de gemeenten daar zelf een voorbeeld rond kunnen stellen.

De betoging lag volgens de organisatoren in het verlengde van de grote anti-racismebetogingen begin jaren 1990. Twintig jaar geleden waren er tienduizenden aanwezigen op betogingen van Hand in Hand en waren er ook tientallen lokale initiatieven en acties. Vandaag is er geen dergelijke brede antiracismebeweging. Maar Hand in Hand durfde het toch aan om een betoging te organiseren en dat in Antwerpen. Daar was het alweer even geleden dat antifascisten de straat op trokken.

Er waren zowat 500 betogers van diverse organisaties. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen waren er uiteraard heel wat politici. Zouden die anders ook aan zo’n betoging deelnemen of dienen de goede voornemens enkel voor electorale doeleinden?

Rood! was de eerste politieke formatie die positief antwoordde op het manifest van de campagne. We trokken met een delegatie op in de betoging. De jongeren van de antiracistische campagne Blokbuster riepen slogans als ‘Jobs, geen racisme’, ‘De Wever, Janssens, één pot nat. Geef ons onderwijs en een job’ of ‘Black and white, unite and fight’. Blokbuster geeft uitdrukkelijk steun aan Rood!

Zeker in tijden van crisis en toenemende werkloosheid blijft de strijd tegen discriminatie en tegen racisme belangrijk. Het is op basis van tekorten dat verdeeldheid een vruchtbare voedingsbodem vindt. Een offensieve strijd tegen de tekorten (op vlak van werk, diensten, huisvesting,…) is meteen ook het beste antwoord op racisme.

Geert Cool, woordvoerder Blokbuster en 38e plaats op gemeenteraadslijst van Rood!

Enkele foto’s vanop de betoging:

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: