Skip to content

MIJN BOODSCHAP AAN DE ANTWERPSE BEVOLKING (Ivo Janssen, lijsttrekker ROOD!)

dinsdag 2 oktober 2012

Beste stadsgenoot,

Ivo janssen, lijsttrekker Rood! richt zich tot de Antwerpse bevolking

Binnenkort gaan we allemaal een paar bolletjes rood maken, of beter, aanklikken. En dan is het voorbij. Dezelfde figuren zullen opnieuw samen besturen, met wat meer zetels voor ene partij en wat minder voor de anderen.

Verkiezingen gaan helaas vooral over macht en postjes en dan over het beleid dat ons leven vorm geeft. Hebt U veel gehoord over de stadsfinanciën? Nochtans een belangrijke kwestie. Hebt U veel gehoord over democratie en inspraak ? Neen, want traditionele partijen houden het volk liever op afstand; geen inspraak, geen pottenkijkers; enkel show en tv-democratie. Blijkbaar is enkel de personencultus rond Patrick en Bart, Annemie, Filip, Meryem of Peter van tel.

Het ging even over de vraag of Antwerpen al dan niet van iedereen kan zijn. Gaat Bart De Wever mensen uit de stad zetten? Tuurlijk niet. Gaat Patrick Janssens verder zwaaien met een reclameslogan terwijl het leven van de gewone mensen er op achteruit gaat? Tuurlijk wel. Allebei gaan voor een stad waar prestigeprojecten voorrang krijgen en de bevolking in de kou blijft staan.

Mijn naam is Ivo Janssen. Ik ben geen beroepspolitieker, leef zoals de meeste gewone mensen en ik wil politieke strijd niet op die manier voeren.  Al 20 jaar werk ik als chemiearbeider in de haven bij BASF daar kom ik als vakbondsafgevaardigde op voor mijn collega’s. Ik weet dus wat het is om ’s nachts en in ’t weekend te werken. Ik weet hoe het voelt om als interimmer nooit zeker te zijn van vast werk en een vast inkomen. Ik weet ook dat het niet eenvoudig is om werk te vinden, zeker niet voor lager geschoolden en dat de druk van het patronaat om steeds meer te presteren groot is.

Ik kom op tegen onrecht. De groter wordende armoede, meer en meer mensen die hard werken of leven van een uitkering maar toch op het einde van de maand geen euro meer over hebben en dit terwijl er anderen zijn die in grote luxe leven.  Dat is onaanvaardbaar! Daarom ben ik o.a. actief in de Occupy-beweging, de protestbeweging tegen de elitaire 1% van superrijken die bepalen hoe wij moeten leven. Om al deze redenen heb ik de stap in ‘de politiek’ gezet. Willen we verandering, dan moeten we beginnen met het lokale omgeving. En dus met de stad. Niet om nog meer regeltjes uit te vinden maar om de stem en de noden van het gewone volk in het stadhuis te doen weerklinken.  Omdat anders gewone mensen buitenspel worden gezet.

De verkiezingen moeten nog plaats grijpen. Dit geeft U de kans duidelijk te maken dat U het niet meer pikt. Noch de inhoud van het beleid, noch de wijze waarop de politiek bezig is met ons leven.

Een volgend gemeentebestuur zal moeten kiezen waarin men wenst te investeren. ROOD! doet concrete voorstellen waarover de andere partijen liefst zwijgen. De toepassing van deze voorstellen zou een begin van échte verandering betekenen. Zo zijn we voorstander van:

1). Meer inspraak : elk project dat meer dan 10% van het investeringsbudget  opslorpt zal voorgelegd worden aan de bevolking. Het moet gedaan zijn met het verkwanselen van belastinggelden aan prestigeprojecten!

2). Het bevriezen van bepaalde prestigeprojecten. tot volgende legislatuur; zoals bvb. de heraanleg van de Scheldekaaien. Een mooie promenade is meegenomen, net zoals het MAS of de nieuwe De Keyserlei (hoewel) maar er zijn prioriteiten. Het bevriezen van dergelijke projecten zal om en bij de 400 miljoen euro vrijmaken voor het bouwen van scholen en sociale woningen;

3). Wij stellen dat de terugbetaling van de stadsschuld gedurende 6 jaar opgeschort moet worden. Deze stadsschuld is een erfenis  uit het verleden. Ze komt voort uit de kostelijke uitbreiding van de Antwerpse haven en in feite zou het autonoom havenbedrijf (overigens zeer winstgevend) een deel van deze schuld op zich moeten nemen. Vandaag verdienen de banken miljoenen euro aan deze ‘schuld’. De bevriezing van deze terugbetaling zou per jaar 52 miljoen euro vrijmaken voor de financiering van hoogdringende zaken op het vlak van onderwijs, huisvesting en kinderopvang.

De toepassing van deze voorstellen maken het mogelijk de behoeften van de gewone mensen tegemoet te komen. En het is daarom dat ik jullie stem vraag voor Rood! Niet de machtsspelletjes niet de prestigeprojecten maar gewoon volk eerst.

ROOD is troef!

Stem lijst n°10 –  Stem voor een begin van échte verandering.

Ivo JANSSEN

lijsttrekker ROOD! voor de gemeenteraad.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: