Spring naar inhoud

Rood! voert actie voor de verdieping van de Antwerpse democratie

woensdag 10 oktober 2012

Een twintigtal militanten van Rood! –waaronder lijsttrekker Ivo Janssen, filosoof Ludo Abicht en filmregisseur Robbe De Hert- onthulden vandaag de ‘zuil van de democratie’. Een aanplakzuil op de hoek van de Frankrijklei en de Leysstraat die in feite bestemd is voor de aankondiging van culturele evenementen werd tijdelijk en symbolisch overplakt met de eisen uit het democratiseringsprogramma van Rood!

Rood! wil dat er bij volgende verkiezingen een extra editie komt van De Nieuwe Antwerpenaar waarin alle partijen op gelijke voet hun programma en hun kandidaten kunnen voorstellen. Zo ligt de lat voor iedereen gelijk en wordt de Antwerpenaar verlost van een diarree aan verkiezingsfolders in zijn/haar brievenbus.

Tussen de verkiezingen door moet er meer naar de burger worden geluisterd. Daarom liet Rood! een aantal van haar affiches blanco. Voorbijgangers konden op deze blanco’s hun eigen mening geven en deden dit ook. Voorts wil de partij meer budgetten en bevoegdheden voor de districten, een afschaffing van de representatiegelden voor schepenen, en respect voor de uitslag van de volksraadpleging van 2009 waarin de Antwerpenaar het BAM-tracé heeft afgewezen. Rood! roept het volgende stadsbestuur op om zich ondubbelzinnig achter het Meccano-alternatief te scharen.

De actie van een bepaalde ‘culturele sector’ afgelopen nacht, waarbij alle culturele aanplakzuilen in het centrum van de stad écht overplakt werden met een oproep om op de burgemeester te stemmen wordt door Rood! niet gesmaakt. “Een schimmige groep die zich opwerpt als dé culturele sector en openbare infrastructuur misbruikt om politieke propaganda te voeren voor de Stadspartij, een dergelijke remedie tegen rechts is even erg als de kwaal”.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: