Skip to content

Nieuwjaarswensen van Rood! aan Bart De Wever en het nieuwe stadsbestuur

zondag 6 januari 2013

5 januari 2013.

Aan de Burgemeester en de Schepenen van de Stad Antwerpen,

Geachte Mijnheer De Wever,

Sta ons toe om ook U onze beste wensen voor het nieuwe jaar over te maken.

Wij wensen U in de eerste plaats een goede gezondheid want we weten allemaal dat dit het belangrijkste is. Zonder een gezond lichaam kan een mens niet functioneren. Wij gaan er dan ook vanuit dat U ons, en alle inwoners van de stad, eveneens een goede gezondheid wenst.

Helaas, alle mogelijke sportinitiatieven ten spijt, gaat de gezondheid van een groot deel van de Antwerpenaren achteruit. En ook al bent U geen dokter toch kan u ervoor zorgen dat dit beter wordt. Gezondheid is immers sterk afhankelijk van het inkomen, de leefomstandigheden en de woonomgeving.

Het aantal mensen dat in armoede leeft is schrikwekkend. Een aantal leden en sympathisanten van Rood! zijn actief in organisaties voor voedselbedeling en nachtopvang voor daklozen. Daar wordt men geconfronteerd met vaak schrijnende situaties.  Eveneens zijn de leefomstandigheden van mensen met een uitkering of een laag inkomen vaak ontoelaatbaar en vaak ook onzichtbaar. Iedereen heeft recht op een goede woning, voldoende verwarming, water en elektriciteit. Toch zijn er steeds meer Antwerpenaren die genoodzaakt zijn met minder te leven. Tenslotte is ook de luchtkwaliteit en geluidsoverlast in de stad van belang voor de gezondheid en het welzijn van de Antwerpenaar. In vergelijking met andere steden blijft Antwerpen een stad met veel verkeersoverlast zowel in de binnenstad als in de randdistricten. Antwerpen blijft een stad met te gefragmenteerde groene ruimtes.

Indien U écht bekommerd bent met de gezondheid van de inwoners van deze stad dan hopen wij dat u bereid bent de armoede te bestrijden door, in de eerste plaats, meer middelen vrij te maken voor alle buurt- en opbouwwerkingen en alle hulporganisaties in de stad. Door het personeelsbestand van de stad eerder uit te breiden in plaats van in te krimpen om op die manier het aanbod van sociale tewerkstelling te vergroten.

Wij hopen dat U als stadsbestuur voldoende goedkope sociale woningen voorziet en dat de stad het initiatief neemt om de goedkoopst mogelijke energie aan te bieden voor wie dit nodig heeft.

Eveneens mogen wij hopen op maatregelen die de luchtkwaliteit zullen verbeteren. Meer aanplantingen in alle buurten, meer autoluwe woonwijken  en een overkapping van de autostrade die door de stad loopt.

Als Rood! maken wij geen deel uit van de gemeenteraad. Toch zullen wij gedurig ons oor te luisteren leggen in buurten en buurtwerkingen. Wij willen dat de gewone Antwerpenaar  gehoord wordt in het stadhuis en dat zijn of haar gedacht kan zeggen. Wij willen de kloof tussen het beleid en de inwoner dichten door rechtstreekse participatie.

Wij hebben aan enkele inwoners van de Stad Antwerpen gevraagd hun wensen voor deze stad op papier te zetten en willen die hierbij overhandigen.

Namens Rood! Antwerpen

Ivo Janssen

0486/93.15.98.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: