Skip to content

Volkskeuken van Occupy verboden – optocht van neonazi’s toegelaten

vrijdag 15 maart 2013

ImageBurgemeester De Wever doet het weer. De man die met rugnummer 1302 aan de Antwerp 10 Miles zal deelnemen, maakte duidelijk dat democratische rechten in Antwerpen aan willekeurige beslissingen onderworpen zijn. Een volkskeuken op het Astridplein – waar Occupy Antwerpen inmiddels al wekenlang iedere zaterdag verzamelt – wordt voortaan verboden. Een provocatieve actie van marginale neonazi’s op 1 mei in Borgerhout mag dan wel weer. Een warme actie wordt verboden, een ijskoude actie toegelaten. Dat is de kracht van de verandering! Komende zaterdag zal Occupy nog een laatste volkskeuken houden op het Astridplein. Hieronder de oproep van Occupy.

ACTIE Occupy Antwerp : ETEN DELEN MAG IEDEREEN !
Za 16/3 Astridplein ~ 14u

—LAATSTE VOLXKEUKEN !!!
Door één klacht van één horeca-zaak op het Astridplein dreigt de politie en het nieuwe stadsbestuur met controle van het federaal voedselagentschap, FAVV. We worden gedwongen om ons te registreren bij het FAVV en aan al hun wetjes, regeltjes en normen te voldoen !

Vermits wij vrije burgers zijn die hygiënisch en verantwoord omgaan met de voeding die wij GRATIS uitdelen aan iedereen,
zeggen wij NEEN tegen deze administratieve pesterijen.
Wij gaan er nog één zaterdag tegenaan met een volle en zalige Volxkeukentafel.

Iedereen kan ook zelf eten meenemen, dat wordt zeer geappreccieerd, bedankt alvast !
Kom allemaal af en laat je verontwaardiging zien.
Armoede in A, Nie me maa, Nie me ongs !

Iedereen Welkom op een lekkere Actie vol warmte en Maxtolerantie !

Verder :
—ACTIE tegen bedreigingen en het administratief wegpesten van Actiegroepen die vredevol actie voeren en mensen willen helpen !
—99% Fotosessie, Komt gerust naar ons plein, schrijf je mening op en laat je fotograferen door Martine Wathy.
—OSAKA : Occupy Stop Armoede Koor Antwerpen
—STOP politiegeweld! De politie zou tegen geweld moeten optreden, maar gebruikt juist zelf vaak geweld. Soms blijft het bij schelden, maar soms ook bruut geweld of marteling, zelfs met dood tot gevolg. De politie zou mensen moeten beschermen, zou zich aan de wetten en regels moeten houden. Maar schendt regelmatig mensenrechten. Overal ter wereld.
—NEEN tegen GASboetes ,
Belgen zijn niet meer gelijk voor de wet!
—Vloerkranten : Repressie, Armoede, Bureaucratie in A.
—Mic Checks, Diverse muziek, General Assembley en nog andere acties !

Advertenties
One Comment leave one →
 1. vrijdag 15 maart 2013 21:45

  Graag wil ik reageren!

  1. “Volkskeuken van Occupy verboden”.

  Het is nog maar de vraag of een initiatief als de Volxkeuken valt onder/onderworpen is aan/ de controle van het FAVV (zie: http://www.favv.be/beroepssectoren/)!
  Als ik jullie was zou ik a.s.a.p. zélf contact opnemen met het FAVV met de uitdrukkelijke vraag of het al dan niet verboden/toegelaten is/ om “home made products” gratis uit te delen. Als dit laatste mag/kan dan zou ik meteen ook om een inspectiebezoek-ter-plekke verzoeken én alvast vragen om een afschrift van het inspectieverslag.
  Je kan contact opnemen met je provinciale FAVV-afdeling. Voor Antwerpen is dit http://www.favv.be/pce/antwerpen.asp.
  Het is soms beter om ‘de tegenstander’ (BDW en C°) een stap vòòr te blijven dan achter de gebeurtenissen aan te moeten hollen, c.q. telkens opgejaagd te worden………..

  2. “Optocht van neonazi’s toegelaten”.

  Het gaat hier over de N-SA (zie http://solidarisme.be./). En je kan er gif op innemen dat het op 1 mei 2013 tot rellen komt in Borgerhout!

  Het is minstens de overweging waard om al dan niet stappen te zetten om de intrekking van de toelating te bekomen (als preventieve maatregel) én omdat ik/we/ later niet het verwijt moeten willen krijgen niets overwogen en/of ondernomen te hebben. Het voorzorgsprincipe is hier op z’n plaats!

  Zowel het provinciebestuur van Antwerpen als de districtraad van Borgerhout kunnen een ingang zijn. Immers: naast de burgermeester is òòk de gouverneur verantwoordelijk voor de orde en de veiligheid in de publieke ruimte.
  En de districtraad van Borgerhout kan een negatief advies formuleren richting het stadbestuur van Antwerpen en tevens een gemotiveerd verzoek indienen bij het provinciebestuur om over te gaan tot vernietiging/tenietdoening van de verleende toelating.

  Maak gebruik van je [politieke] contacten, al dan niet via bekende mandatarissen [ter linker zijde], zowel binnen de provincieraad als binnen de districtraad van Borgerhout.

  Mkg,

  peterc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: