Skip to content

GAS-waanzin. 308 boetes wegen het buitenzetten van huisvuil op een feestdag

donderdag 2 mei 2013

3vuilzakOp 1 mei genoten de GAS-ambtenaren in Antwerpen duidelijk niet van een dagje verlof. Ze moesten immers overuren kloppen om boetes uit te schrijven. Maar liefst 308 Antwerpenaren mogen zich aan een GAS-boete verwachten omdat ze hun huisvuil buiten zetten terwijl het een feestdag was. Er werd extra gecontroleerd in de buurten waar het huisvuil normaal op woensdag buiten staat. Blijkbaar wil het nieuwe bestuur er alles aan doen om het record van 22.437 boetes in 2012 te breken.

Als het huisvuil normaal op een feestdag buiten moet staan, wordt dit met een dag opgeschoven zodat het personeel van de afvalophaling van de wettelijke feestdag kan genieten. Dat genieten duurt niet lang, de dag erna wordt extra hard gewerkt om de achterstand in te halen. Het feit dat het afval maar een keer in de week wordt opgehaald op een vaste dag, zorgt ervoor dat dit voor velen een routine is. Dat de volgende dag een feestdag is, wordt dan al eens vergeten.

Terwijl de afvalophalers hun feestdag krijgen, is dat voor de GAS-ambtenaren niet het geval. Om aan 22.437 boetes op een jaar te komen, moeten er iedere dag meer dan 60 worden uitgedeeld. Er zijn natuurlijk de vaste klanten: de drie bedelaars die per dag een boete krijgen om te bedelen bijvoorbeeld. Maar op 1 mei heeft de GAS-brigade een grote slag geslagen met 308 boetes op één dag.

De stad is categoriek. Dat het huisvuil op een feestdag een dag later buiten moet staan, “staat duidelijk aangegeven op de ophaalkalender.” Als er wel vuilnis is buitengezet, is er de mogelijkheid dat medewerkers die anders sluikstort opruimen langs komen om het vuil op te halen. Zij beschikken slechts over één wagen. In plaats van het vuil een dag te laten staan tot het wordt opgehaald door de voorziene diensten wordt er de voorkeur aan gegeven om het afval als sluikstort te bestempelen.

Er werd meteen ook aangekondigd dat er ook op de feestdagen van 9 en 20 mei streng zal toegezien worden op huisvuil dat op een verkeerde dag wordt buiten gezet. Met deze opstelling wordt de verGASsing van de samenleving nog een versnelling hoger geschakeld. Alles wordt overlast, je moet al een grote fraudeur zijn om geen boetes en straffen opgelegd te krijgen. Dit soort beleid verdient een stevige portie tegengas!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: