Skip to content

BAM tracé weg ermee! Actie voeren op de ongezondste plaats in Antwerpen.

zondag 9 maart 2014
Foto : Gaston Lopez

Foto : Gaston Lopez

Met een kleine 100 tal mensen voerde Rood! een actie aan de Stenenbrug in Borgerhout boven de Antwerpse ring ernstig gehinderd door lawaai en fijn stof.

De Antwerpse ring is niet enkel één van de drukste autowegen van Europa het is bovendien één van de meest vervuilende plekken. Deze ‘open riool’ zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen voor meer dan 150000 omwonenden! Dit is wetenschappelijk vastgesteld in de MER rapporten. Uit diezelfde rapporten blijkt dat dit alles gemakkelijk kan verholpen worden door de volledige ring te overkappen. Deze overkapping maakt deel uit van de voorstellen van het Meccano-tracé en vind je niet terug in het BAM-tracé. De uitvoering van het BAM-tracé, waaronder de uitbreiding van de ring in Borgerhout tot 19 rijstroken, betekent geen verbetering maar integendeel een verslechtering van de leefomgeving! Het BAM-tracé, waarvan de kostprijs per kilometer aanzienlijk duurder is dan het Meccano-tracé, is geen wezenlijke verbetering voor de mobiliteit. Volgens simulaties zal het verkeer in de aanvoerwegen van de ring tot 40% toenemen! En toch…. heeft de Vlaamse regering gekozen voor het BAM-tracé. Deze politiekers, die zich in mei opnieuw verkiesbaar stellen, kiezen dus niet voor een leefbare woonomgeving, niet voor een betere mobiliteit en niet voor de goedkoopste oplossing. En dat tegen de wil in van de bevolking waarvan 60% zich reeds in 2009 hebben uitgesproken tegen het BAM-tracé.

Reeds jaren is de ‘Oosterweelverbinding’ een discussiepunt. Het zijn echter niet de actiegroepen of de ‘inwoners van Antwerpen’ die de oorzaak zijn van het aanslepende dossier, zoals soms wordt beweerd. Het gelobby van bouwheren en de koppigheid van politici zijn de oorzaak. Want zijn regeringen en besturen van andere landen en steden dan zo dwaas dat zij eervoor kiezen om zoveel mogelijk autowegen te overkappen en in te tunnelen? Indien men op een correcte wijze rekening had gehouden met de resultaten van diverse studies en indien men rekening had gehouden met de stem van de bevolking, iets wat men in een democratie toch zou mogen verwachten, dan was men nu reeds met de uitvoering begonnen. Maar helaas….

Daarom, omdat er geen andere keuze is, gaan wij door met de strijd vòòr mobiliteit en gezondheid! Wij roepen alle Antwerpenaren op om een bezwaarschrift in te dienen en zullen deze meehelpen organiseren.

Tegen de uitvoering van het BAM-tracé.

Vòòr een nieuw volksreferendum.

(dank aan SAP voor de beelden)

Advertenties
One Comment leave one →
  1. andy permalink
    zondag 9 maart 2014 19:22

    goede actie !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: