Skip to content

RODE 1 MEI IN ANTWERPEN : BRING YOUR OWN FLAG

zondag 27 april 2014

1mei

VERZAMELEN OM 10 U. 15,  LEOPOLD DE WAELPLAATS, ANTWERPEN

ROOD! zal op talrijke plekken actief deelnemen aan de 1 mei optochten. Zoals vorig jaar zullen wij de Volksgazet verdelen. De 16 bladzijden tellende editie van 2014 bevat vele artikels die de politieke actualiteit behandelen. De verkiezingen van 25 mei komen uitvoerig aan bod. De campagne rond de oproep ‘Laat ons ook durven’ is recent versterkt geworden door verschillende kandidaten van PVDA en sp.a. Vanuit Groen is er minder respons maar we hopen dat dit vooralsnog wordt recht getrokken. N-VA stevent ogenschijnlijk af op een overwinning maar er kan nog veel kantelen. 25% van de kiezers wisselt de laatste twee weken tot 2 keer van keuze.

Vandaag bestaat onze eerste taak erin rechts in te dammen, by all means. Elke stem telt op welke partij dan ook: PVDA, Groen of sp.a. Dergelijk brede aanpak is enkel zinvol indien we tegelijkertijd linkse eisen op de voorgrond brengen: een maximumloon, arbeidsduurvermindering, een openbare bank, klimaatjobs, de terugbetaling van de staatsschuld bevriezen, etc… De belangrijkste hefboom op dit vlak is onze campagne met de oproep www.laatonsookdurven.net en het verbond met sectoren van de syndicale beweging. Op 1 mei zullen wij ook tussenkomen met stickers en een flyer rond de eisen die uitgedragen worden door de oproep.

Wij roepen alle leden en sympathisanten op een steentje bij te dragen en onze aanwezigheid te versterken. Wil je helpen, stuur dan een mail naar info@roodlinks.be; onze logistieke ondersteuning zorgt ervoor dat er materiaal tot bij jou terecht komt.

In Antwerpen voorzien we een blok te vormen in de optocht. Wij willen alle krachten groeperen die vanaf heden stellen dat er een front van verzet nodig is tegen de besparingen. Breng je vlag mee, maak een bord of een spandoek met de eisen waarrond je actief bent geweest.

Ten slotte roepen we hierbij op om je in te schrijven voor de Festa Politica en de kieshappening van zaterdag 10 mei. Het verhaal van Richard Wilkinson over waarom gelijkheid beter is voor iedereen mag gehoord worden. Ook dit wordt een belangrijk moment waarbij de alternatieve linkerzijde, die zowel eenheid tegen rechts als ‘verlinksing’ nastreeft, haar boodschap kan verkondigen. Onderteken de oproep, verspreid hem en deel hem op facebook.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: