Spring naar inhoud

Contact

Rood! Antwerpen is een afdeling van Rood! – De socialisten.

De stuurgroep kun je bereiken via mail of vragen waarvan je denkt dat ze kunnen bijdragen aan de werking, kunnen ook openbaar gesteld worden, via onderstaande reactieruimte.

Advertenties
7 reacties leave one →
 1. Patrick Donckers permalink
  dinsdag 28 februari 2012 14:43

  Hoi, ik wens jullie veel succes. Vlaanderen heeft zeker nood aan een “echte” rode partij! De SP.a is voor de echte socialisten al lang niet meer de partij van eerste keuze! Ik hoop dat jullie bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen voldoende stemmen binnen halen. Mijn stem hebben jullie alvast!

  Patrick

 2. Stef Breesch permalink
  donderdag 10 mei 2012 10:16

  Beste ,

  Ik overwoog ernstig om te stemmen voor Rood .
  Het plaatsen van Albicht op de lijst weerhoudt mij daarvan .
  Albicht is lid van de Gravensteen groep . ik nodig jullie uit om eens de namen van de stichters ervan te bekijken .
  Iemand die het eens is met de standpunten van , om maar iemand te noemen, Maddens is niet geloofwaardig op een linkse lijst tenzij … Rood hun manifest ook zou onderschrijven ?

  Stef

  • Jan Vlegels permalink
   donderdag 10 mei 2012 13:35

   Beste Stef,

   Ik verschil zelf danig mening met de standpunten van Ludo Abicht rond het communautaire thema. Ik ben zelf naast lid van Rood! ook lid van LSP, en ik vermoed dat onze analyse omtrent het nationale vraagstuk u wel in grote lijnen bekend zal zijn. Ik vind het ook een foute keuze van Ludo om deel uit te maken van de Gravensteengroep, die mensen bijeenbrengt met, vanuit het standpunt van de linkerzijde, zeer rechtse standpunten. Maddens is daar 1 van.

   Maar het is wel zo dat Ludo van mening is dat er een linkse oppositie moet komen in Antwerpen, dat er voorrang moet gegeven worden aan de sociale noden ipv prestigeprojecten, dat er meer middelen moeten komen om te kunnen investeren in de sociale noden, dat die middelen moeten gehaald worden waar ze zitten (bij de rijken, niet de walen) en dat de werkende klasse niet mag opdraaien voor de crisis. Dat geeft hem wel een links profiel, ondanks het feit dat zijn communautaire standpunten (mijn mening) de strijd tegen de besparingen juist zouden verzwakken ipv versterken.

   Rood! wil linkse activisten en syndicalisten verenigingen in de strijd tegen het neoliberalisme. Maar als je dat wil doen, dan moet je er ook rekening mee houden dat er ter linkerzijde zeer uiteenlopende visies bestaan over hoe die strijd te voeren. 1 verschil kan het communautaire zijn. Maar ook bv de rond hoofddoekenkwestie bestaan er binnen Rood! verschillende meningen. Rood! heeft de bedoeling om doorheen de ervaring van de opbouw van een nieuwe linkse kracht en doorheen de ervaringen van strijdbewegingen in de samenleving, de discussie rond deze actuele thema’s te voeren, gelinkt dus aan de concrete praktijk. Alleen door deze democratische discussie mogelijk te maken zullen we tot een programma en strategie voor de linkerzijde kunnen komen.

   Kortom, op de Rood!-lijst zullen mensen met diverse achtergronden staan, met nuance- (en en soms wat meer dan nuance) verschillen over strategie en doelstellingen op langere termijn. Maar we strijden wel tegen het neoliberalisme en de neoliberale stadsprojecten van de traditionele partijen. Je kan bij de verkiezingen perfect je voorkeur laten blijken op de Rood!-lijst voor die mensen die het dichtst bij jouw ideeën staan. Dat zal trouwens ook zijn effect hebben op het verloop van de discussies rond de verdere opbouw van Rood!.

   Ik hoop dus dat u het nog eens laat bezinken…

   Mvg,

   Jan Vlegels

   • zaterdag 15 september 2012 15:02

    hier in zuid west vlaanderen vormen we met 2 enkelingen geen lijst! Hopelijk binnen zes jaar wel!

 3. vrijdag 11 mei 2012 12:27

  Wat Jan zegt, is waar. Dit is vooral een strategische opportuniteit, niet meer, maar ook niet minder. Veel van de mensen van Rood (ik durf zeggen: het gros) onderschrijft een communautair programma dat het tegenovergestelde is van de mannen van ‘meervoud’… en wel om de redenen die Jan aanhaalt.

  Overweeg jouw keuze dus toch nog maar eens.

 4. vrijdag 22 juni 2012 10:21

  De foto’s van gisteren ( Verkiezingsmeeting Rood! ) staan op http://www.vtz.be/album/1346, grtz… Eric

 5. vrijdag 22 juni 2012 10:40

  De foto’s van Crown:
  http://www.vtz.be/album/1331, grtz… Eric

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: