Skip to content

10 speerpunten

De 10 speerpunten van Rood! voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

  1. Meer investeren in sociale woningen (min. 25.000) van goede kwaliteit en verspreid over de hele stad.
  2. Verhogen van het budget van het stedelijk onderwijs en het OCMW met 10%; Kwaliteitsvol en toegankelijk onderwijs voor iedereen; Gegarandeerde ondersteuning voor mensen die het moeilijk hebben.
  3. Creëren van 5000 nieuwe plaatsen in de openbare kinderopvang om gratis en kwaliteitsvolle opvang te voorzien voor elke baby en peuter in de eigen buurt.
  4. Investeren in openbaar vervoer om het aanbod fors uit te breiden en gratis te maken; bus en tram als sleutel van een beter mobiliteitsplan in de stad.
  5. Geen Oosterweelverbinding maar het meccano-tracé uitvoeren; met inspraak van alle betrokkenen en met respect voor leefbaarheid van stad en de rand.
  6. Werk maken van kwaliteitsvolle tewerkstelling bij de stad en het herstel van degelijke openbare dienstverlening.
  7. Democratie van de wijk tot ‘t Schoon Verdiep. reële inspraak van de bevolking in de beleidsbeslissingen, verkozen wijkcomités met bevoegdheden, stop de GAS(=’pest’)-boetes.
  8. Stop uitsluiting, discriminatie en racisme! Voor praktijktests bij interimkantoren, huisvestingsmaatschappijen en uitgaansgelegenheden. Voor meer diversiteit in het politiekorps.
  9. Uitbreiden van betaalbare ontspannings- en uitgaansmogelijkheden: meer jeugdhuizen en financiële ondersteuning van jongeren met ideeën en initiatieven.
  10. Stopzetten van de terugbetaling van de stadsschuld (opbrengst: 52 miljoen euro/jaar) en een halt aan de peperdure prestigeprojecten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: