Skip to content

Onze kandidaten voor de gemeenteraad

1 – Janssen Ivo 20 – Wils Pascale 38 – Cool Geert
2 – Heirman Elke 21 – Vertonghen Peter 39 – Maris  Joanna
3 – Baeyens Frank 22 – Meul Koen 40 – Smidt Mathias
4 – Pauwels Tine 23 – Wenselaers Hanne 41 – Dellafaille Liesbeth
5 – Van Regemorter Jarmo 24 – Dewinter Vonny 42 – Leonard Walter
6 – Coremans Sanne 25 – Peleman Dirk 43 – De Vos Chloë
7 – Veltmans Peter 26 – Boel Yolanda 44 – Spaapen Kimmie
8 – Paulis Aïsha 27 – Van Herck Mischa 45 – Cauwenberghs Peter
9 – Snelders Erwin 28 – Eeckelaert Karine 46 – De Laet Lizette
10 – Donckerwolcke Nadia 29 – Van der Wiel Maria 47 – Picard Bob
11 – Pauwels Dirk 30 – Bouhlib Aziza 49 – Kerstens Angela
12 – Jacobs Heidi 31 – Pauwels Sofie 49 – Van Heurck Jan
13 – Teller Micha 32 – Dierick ‘Tootsie’ Richard 50 – Van Tulden Eva
14 – Van Rompaey Lin 33 – Michielsen Frances 51 – Van De Poel Luc
15 – Gysen Wouter 34 – Fernandez Ruben 52 – Lotens Walter
16 – Dirckx Alexandra 35 – Sutarmina Tanya 53 – Abicht Ludo
17 – Dewagtere Roger 36 – Cabello Johan 54 – De Hert Robbe
18 – Nuyts Marina 37 – Van Doninck Lutgard 55 – De Bruyn Erik
19 – Heylen Willem
Advertenties
10 reacties leave one →
 1. donderdag 27 september 2012 17:23

  Elke Heirman vindt dat we ons niet kunnen neerleggen bij de huidige gang van zaken. Daarom is ze kandidaat voor Rood! Elke is socialistisch en dat betekent volgens haar opkomen voor de zwaksten, voor het ‘gewone volk’ en ervoor zorgen dat zaken veranderen, sAmen lukt ons dAt 😉

 2. ADELINE HENDERIX permalink
  maandag 8 oktober 2012 17:37

  Hoe staan jullie tegenover holebi’s en transgenders/transseksuelen en hun rechten.Ik ben transgender en heb niet dezelfde rechten als een gewone vrouw,wij moeten volgens de wet onvruchtbaar zijn(onomkeerbaar) vooraleer wij mogen leven als vrouw=schending van de mensenrechten en de conventie’s van Genève die belgië allemaal ondertekent heeft.

  • dinsdag 9 oktober 2012 11:21

   Zoals ook de SP in Nederland het herhaaldelijk zegt: voor socialisten is ieder mens gelijkwaardig en moet een maatschappij de waardigheid van elke mens en solidariteit tussen alle mensen nastreven. Is dat een antwoord op jouw vraag, Adeline?

   • ADELINE HENDERIX permalink
    dinsdag 9 oktober 2012 14:38

    Niet echt.Je geeft niet aan wat rood wil doen aan ongelijke rechten van transgenders ten opzichte van vrouwen en transseksuelen en of wij en holebi’s gelijke kansen hebben=verkiesbare plaats op kieslijsten.Tot hiertoe is er geen enkele partij die daar iets aan doet,buiten een facade opgooien,en dus kies ik voor niemand.Ik vecht al meer dan 40 jaar voor gelijke rechten maar vang overal bot.De zogenaamde regenboogkoepel is groen geworden en is dus niet meer objectief neutraal.

 3. dinsdag 9 oktober 2012 15:14

  Adeline,

  Ook transgenders moeten zich in de eerste plaats kandidaat stellen hè. Lees dit artikel al eens om te zien welke partij daar met veel trots mee kan uitpakken: http://roodniel.wordpress.com/2012/07/28/rood-lijst-in-niel-zet-drie-vrouwen-aan-de-kop-van-de-lijst-en-voldoet-toch-aan-wettelijke-voorwaarden/

  In alle standpunten rond economie, werk, onderwijs, wonen pleiten wij voor gelijke rechten en plichten voor iedereen (arm of rijk, blank of zwart, man of vrouw of trans …). Op dat vlak zullen wij dus de laatsten zijn die bepaalde groepen bevoorrechten tov anderen.

  Wauw, ik wist niet dat de Conventies van Genève ook clausules bevatten over transgenders… Ik kan het verkeerd gelezen hebben, maar serieus, als er verdragen zijn waarvan België verdragspartij is en waarin bepaalde bevolkingsgroepen in worden gestigmatiseerd, dan vind ik uiteraard dat we daaruit moeten stappen. In dat geval: bedankt voor de info. Zou je eens specifiek willen zeggen welke verdragen en welke clausules transgenders discrimineren?… Dan kunnen we samenwerken om er een standpunt rond te vormen.

  Beste groet,
  A.

  • Adeline Henderix permalink
   maandag 5 november 2012 19:50

   sorry voor het late antwoord,maar had andere zaken van doen.Het zijn niet de conventie’s die diskrimineren,maar wel onze eigen wetgeving.Zo moeten wij ons onvruchtbaar(onomkeerbaar) laten maken alvorens wij de gender aanduiding op onze identiteitskaart kunnen veranderen,voor de M>V transgender is dat dus ‘orchidectomie’,bij V>M transen is dat het verwijderen van de baarmoeder eierstokken en borsten.Dit terwijl pedo’s en pastoors en gelijke viezerikken met rust gelaten worden.Er bestaat ook de jokarta akkoorden en het Figuereido(europese) akkoorden die anti-diskriminatie inhouden voor transgenders.U kan ook alles nalezen op “Leven als transgender in België” uit 2009 waarop een soort colocium van alles beloofd werd maar waar niks van gekomen is.De transseksueel heeft reeds alle rechten gezien ze na de srs operatie lichaamelijk vrouw zijn.Een transgender zoals ik,is wetenschappelijk androgyn=leven als het andere geslacht zonder problemen met je eigen lichaam,heeft niks en wij moeten ons lichaam laten verminken.Het heeft bij mij 2,5 jaar geduurd eer ik volgens mijn levenswijze als vrouw de juiste identiteitskaart en sis-kaart had en ik ingeschreven sta als vrouw.Ik heb dus geen vertrouwen in politiek en jullie partij ken ik al helemaal niet.

   Groetjes Adeline

   • dinsdag 6 november 2012 09:05

    Volgens mij is wat je hier vertelt voor heel wat mensen – zoals voor mezelf – helemaal nieuw. Jij bent niet alleen ervaringsdeskundige, maar je weet blijkbaar ook heel veel af van de juridische achtergronden (ook omwille van jouw ervaringen ermee)… Ik denk ook dat veel van de bestaande wetgeving er gekomen is uit gebrek aan kennis en, wie weet, conservatieve terughoudendheid.

    Ik zou dus durven voorstellen om van jouw summiere uiteenzetting hierboven een langere discussietekst te maken, met eventuele eisen waarvan jij denkt dat ze politiek moeten worden opgenomen. Ik weet helemaal niet wat jouw maatschappijvisie is (links, rechts, averechts …), maar wij staan met Rood! natuurlijk wel open om rond dit thema een standpunt in te nemen, en dan wel vanuit ónze invalshoek, namelijk wat ik hierboven zeg: gelijkheid tussen mensen, ongeacht geslacht, ras, nationaliteit, … Een discussietekst die wij van ervaringsdeskundigen of groeperingen krijgen zijn voor ons een startpunt. Misschien moeten we op basis van een tekst van jou eens verder nadenken over een politieke vertaling hiervan?… Laat maar weten.

 4. Adeline Henderix permalink
  dinsdag 6 november 2012 15:27

  Ik ben eerder centrum ingesteld ,hoewel daar niet veel partijen op mijn stem kunnen rekenen.Ooit was ik open VLD gezind maar zij hebben ons-holebi’s en transsen in de steek gelaten na twee ambtstermijnen in de federale regering,waarin ze zetelden inclusief de premier,dankzij holebi’s en transsen=homohuwelijk,waarvoor ik nog tegen Verhofstadt zijn schenen heb moeten stampen(figuurlijk) om hem aan zijn kiesbelofte te laten houden,gezien hij door dat homohuwelijk in zijn kiesprogramma op te nemen op de federale pauwentroon kon gaan zitten.Maar na zijn herverkiezing liet hij ons en de rest van vlaanderen stikken.Dus sedertdien kies ik niet meer.Een partij die holebi’s en transsen kan aantrekken als kiezers scoort hoog,gezien deze zogenaamde ‘minderheidsgroepen’ toch het verschil kunnen maken bij een verkiezing.Ben niet echt een teksten opsteller en bots al is met soortegnoten,maar ik heb zelf al veel bereikt en mijn ervaring geef ik door aan wie ze wil.Politieke ervaring heb ik evenmin en ambitie misschien wel als ik de kans zou krijgen.

 5. dinsdag 6 november 2012 16:00

  Ik moet je dan ergens wel teleurstellen, want a) wij zijn een linkse beweging en b) nog veel belangrijker: wij zijn een basisbeweging, waarbij de mensen zélf de politiek maken. Rood! bestaat niet uit beroepspolitici, en zeker niet uit het soort dat andere mensen wil doen geloven dat politicus een beroep is dat niet voor iedereen is weggelegd. Als je de maatschappij wil veranderen, dan organiseer je je (in een basisbeweging als de onze) en doe je er zelf iets aan. Leg geen vertrouwen in die ‘beroepspolitici’, want die zullen je inderdaad vroeg of laat teleurstellen… de meeste toch.

  Ook ik ben geen beroepspoliticus, en voel mij dus niet geroepen om in opdracht van gelijk wie (een nobele onbekende zoals jij, hoe sympathiek ook) een politiek standpunt uit te werken.

  Step up and join the battle! 😉

  groetjes,
  Antoon S.

  • Adeline Henderix permalink
   dinsdag 6 november 2012 17:54

   ik bekijk het nog wel effe of ik wil en kan deel uit maken van jullie beweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: