Skip to content

Voorstelling – Aisha Paulis

Aïsha Paulis is 29 jaar oud. Ze woont in Antwerpen-Noord. Ze werkt reeds 5 jaar als maatschappelijk werkster met jongeren in Brussel. Als opvoedster wordt ze vaak geconfronteerd met de problemen die deze jongeren hebben in een samenleving doordrongen van racisme en geweld, om mee te kunnen op school, een job te vinden, … Dagelijks ondervindt ze aan de lijve het gebrek aan financiële middelen om een antwoord te bieden op al deze problemen.
Aïsha is sinds 2001 politiek actief. Bij het begin van dit millennium nam ze deel aan de antiglobaliseringsbeweging en ging ze betogen tegen de oorlogen in Afghanistan en Irak. In 2003 werd ze lid van Linkse Socialistische Partij (LSP). Sindsdien heeft Aïsha meegedaan aan verschillende campagnes tegen het neoliberalisme, racisme en seksisme. Zo was ze mede-organisator van de Jongerenmars voor Werk in 2005 en van talrijke betogingen tegen extreemrechts en voor vrouwenrechten.

In maart van dit jaar coördineerde ze voor de vrouwencommissie van LSP de mobilisatie naar een betoging ter verdediging voor het recht op abortus waar meer dan 2.000 vrouwen én mannen aan deelnamen. Aïsha verdedigt als lid van LSP en Rood! het recht op een vrije keuze voor vrouwen om een abortus te laten uitvoeren of niet. Vandaag is in België abortus niet meer illegaal. Op het eerste gezicht hebben vrouwen een vrije keuze, maar in de praktijk is dat vaak niet het geval. De sociale afbraakpolitiek van de afgelopen jaren laat de ‘vrije keuze’ geen kans. Financiële moeilijkheden, gebrek aan zorgvoorzieningen, tekort aan kindercrèches, hoge woonprijzen… maken dat vrouwen vaak geen alternatief hebben en dus niet beschikken over een vrije keuze.

Voor Aïsha moet het verdedigen van het recht op abortus hand in hand gaan met de strijd tegen de besparingen! Ze komt op voor het recht op abortus en het recht om kinderen te krijgen zonder dat dit je arm maakt of al je tijd en energie opeist. We hebben geen besparingen nodig in de openbare diensten, maar juist een uitbreiding van allerlei vormen van zorg en diensten die het vrouwen mogelijk maken gezin, werk en hobby’s te combineren.

Als jonge moeder heeft Aïsha al kennisgemaakt met het gebrek aan plaatsen in crèches en de vele kosten die gepaard gaan met het krijgen van een kind. Dat er vandaag te weinig opvangplaatsen voor baby’s en kleuters zijn, is een probleem dat de politici zelf hebben gecreëerd. Sinds 2007 bestaat er in Antwerpen voor het aanvragen van een plaats in de publieke crèches en kleuterscholen een gecentraliseerde wachtlijst. Maar in 2012 heeft Antwerpen nog altijd 4.000 plaatsen te kort in de kinderopvang. Door zich kandidaat te stellen op de lijst van Rood! voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wil Aïsha de noodzaak aan gratis en kwaliteitsvolle opvang voor iedere peuter en kleuter onder de aandacht brengen.

In Antwerpen hebben de politiekers miljoenen euros gevonden om prestigeprojecten als de Oosterweelverbinding te financieren. Maar voor de sociale noden zoals kinderopvang is er geen geld. Aïsha verdedigt een echt socialistische programma dat voorziet in de behoeften van de mensen en niet in de prestigieuze projecten van een elite.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: