Skip to content

Voorstelling – Angela Kerstens

Angela is altijd SP.A-lid geweest tot ze een maand geleden vol overtuiging overstapte naar Rood! Ze was misnoegd over de interne werking van SP.A. “Het was daar een rommeltje. Voorstellen verdwenen er en van echte democratie was weinig sprake”. Ook achter de uitvoering van het programma kon Angela de laatste tijd niet meer staan. Bij Rood! vond ze wel haar gading. De programmapunten vindt ze stuk voor stuk belangrijk en de oplossing die Rood! aanreikt, getuigt van een veel socialistischere aanpak dan die van SP.A.

Angela staat achter alle tien de speerpunten maar in het bijzonder wil ze snel een oplossing zien voor het gebrek aan plaatsen in bejaardentehuizen, betaalbare (sociale) huisvesting en ook de beperkte bejaardenzorg. Ze merkt deze pijnpunten in haar directe omgeving elke dag op. “De grote partijen nemen armoede niet aux sérieux. De rijken worden rijker en de armen worden armen.”

Haar bezorgdheid om het lot van de oudere en zwakkere bevolking heeft alles te maken met haar jarenlange inzet in de voedselbedeling bij Open Huis. Ze kwam dus elke dag in contact met mensen die in armoede leven. Ze gaf daarnaast lezingen over armoede aan het politiekorps die het verplicht werd deze te volgen, om de achtergrond van mensen in armoede te schetsen en begrip te kweken voor de moeilijke omstandigheden waar vele Antwerpenaren noodgedwongen in leven. Deze lezingen hadden resultaat, al was het maar dat er alvast over armoede kon gesproken worden terwijl er doorgaans duidelijk een taboe over heerst.

Angela is ervan overtuigd dat Rood! een zetel zal halen in de gemeenteraad “zodat ook wij onze zeg kunnen hebben en om er zoveel mogelijk uit te putten wat eruit te putten valt want Rood! heeft goede contexten en haar voorstellen zijn positief.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: