Skip to content

Voorstelling – Dirk Pauwels

Ben in Wilrijk geboren.

Als kinesitherapeut ben in Vrij en Vrolijk (Brasschaat) beginnen werken om na twee jaar aan de slag te gaan in het toenmalige O.C.M.W. Antwerpen thans Z.N.A..

Heb ook in het B.O van het stedelijk onderwijs Antwerpen gewerkt, in de avondleergangen van de D cursus voor het buitengewoon onderwijs als voordrachtgever en ook even als kine in het UZA.

Werk nu al meer dan 30 jaar in het Middelheim ziekenhuis o.a. in de revalidatie afdelingen en ben er delegee voor ACOD-LRB. Zit nu in de CPBW voor het Middelheim ziekenhuis.

Ben ook zelfstandige kinesitherapeut, manueel therapeut, ergonoom, freelance lesgever in bedrijven in het kader van hun rugschool opleidingen en geef tenslotte ook nog ergonomisch advies.

Ik ben dus een werkervaringsdeskundige in verschillende domeinen. Heb de werklast in veel bedrijven kunnen beleven, heb de privatisering van de openbare ziekenhuizen meegemaakt (beleefd genoemd verzelfstandiging), ook mensen uit alle mogelijke lagen (maar dan ook alle) van onze maatschappij mogen verzorgen en leren appreciëren.

Mijn socialisme is een ervaringssocialisme, een beleefd socialisme, geen “buiksocialisme” maar een overtuiging die is opgemaakt uit mijn vele menselijke ervaringen, belevenissen en discussies in het dag dagelijkse leven.

In mijn denken en handelen tracht ik steeds de mens (en ook de dieren niet vergeten) centraal te stellen.

Onrechtvaardigheid op welk vlak ook wekt bij mij woede op en is dus voor mij de te bestrijden kwaal in onze maatschappij.

Het kapitalistisch systeem is zo’n onrechtvaardigheid die voor mij onverenigbaar met sociale vooruitgang. Hiervoor zijn openbare diensten het beste middel.

In sta vierkant achter openbare diensten omdat zij, als enigste, de meest democratische et eerlijkste dienstverlening voor de hele bevolking (kinderen, vrouwen en mannen van welke kleur, origine, levensopvatting ook) kunnen garanderen tegen de beste prijs, de beste werkvoorwaarden en de beste lonen ook. Openbare diensten kunnen volgens mij de beste regulators zijn voor onze samenleving niet alleen voor hun diensten, maar ook als werkgever. Onze stad is ons gemeenschappelijk goed en daar moeten wij allen voor zorgen volgens ons vermogen en daar moeten wij allen kunnen van genieten. Daarom mag onze stad en zijn haven niet te koop staan.

Iedere mens in deze stad (wereld), ongeacht zijn achtergrond, moet recht hebben en krijgen op degelijk onderwijs op zijn niveau, recht op menswaardig werk, recht op degelijke woongelegenheid, recht op volwaardige gezondheidszorg, recht op menswaardig pensioen, recht op menswaardige opvang als hij behoeftig wordt en een menswaardig levenseinde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: