Skip to content

Voorstelling – Dirk Peleman

Dirk heeft twintig jaar in het onderwijs gestaan en was daarna 24 jaar zaakvoerder in de horeca. Hij is nu op pensioen.

Dirk sloot zich uit sympathie aan bij Rood! Hij draagt de Marxistische, of beter nog, de Trotskistische gedachte hoog in het vaandel en vond deze overtuiging ook terug bij andere Rood!-leden. Voorheen was hij nooit echt politiek actief, in tegenstelling tot zijn grootvader langs moeders kant, die in Willebroek één van de pioniers was van de socialistenpartij. Toch is hij altijd een rode jongen geweest en heeft hij sterke ideeën over hoe de overheid georganiseerd zou moeten zijn. Tegenwoordig is de SP.A niet meer wat de partij ooit geweest was en is de trotskistische gedachte er ver zoek. Een aansluiting bij Rood! was dus een logische overstap. Wel betreurt Dirk het dat er zoveel versnippering is langs linkse kant. Allen die ingaan tegen het neokapitalistische systeem zouden toch aan één zeel moeten trekken en dus één partij moeten vormen, zo redeneert hij. De differentiatie tussen Rood! en PvdA bijvoorbeeld, draait om details en dat is in volle verkiezingstijd niet bepaald bevorderlijk. Hoewel hier zeker iets van aan is, koos hij ervoor om op te komen voor Rood! om de partij te steunen en bij wijze van symbolische daad. Wegens het runnen van een restaurant had hij voorheen niet genoeg tijd en energie om zich politiek te engageren. Bovendien kon hij als zaakvoerder moeilijk openlijk uitkomen voor zijn politieke overtuiging. Nu hij op rust is, kan hij zich dit wel permitteren en hij acht het voor deze verkiezingen wel degelijk nodig om onze partij te versterken.

Hij heeft dan ook een belangrijk doel voor ogen met de opkomst van Rood! voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dirk hoopt dat er eindelijk eens een kentering komt: “Voor mij zou het heel schoon zijn dat bepaalde openbare diensten van algemeen belang, die momenteel met mondjesmaat geprivatiseerd dreigen te worden of het al zijn, terug in handen van de overheid komen. Ik heb het dan over de banken natuurlijk, maar ook de energiesector, de post, telecombedrijven, openbaar vervoer…. De recreatieve sector zoals theater en de landbouw kunnen wel privé georganiseerd worden maar er moeten voldoende kwaliteitscontroles op mogelijk zijn. Zo bereikt de culturele sector maar 20% van de bevolking. Er moeten inspanningen geleverd worden om dit percentage enorm op te krikken!”

Vanuit eigen ervaring hecht Dirk daarnaast in het bijzonder veel belang aan de partijpunten omtrent de ambachtsman en andere lokale kleine zelfstandigen. Hij zal daarom zeker aanwezig zijn op desbetreffende thema-avond op vrijdag 28 september.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: