Skip to content

Voorstelling: Elke Heirman (2-de plaats)

Elke is 32 jaar, werkt in het lager onderwijs en staat sinds 10 jaar voor een klas.  Dat is geen makkelijke klus maar zij doet het met enthousiasme.  Degelijk onderwijs is een sleutel voor de toekomst en dat geldt zowel voor individuen als voor de samenleving in haar geheel.  Elke klaagt niet graag maar ze moet vaststellen dat velen deze job niet lang uithouden.  Enerzijds zijn er de omstandigheden waarin het onderwijzend personeel kinderen moeten leren lezen en schrijven  en op dit vlak gaan we duidelijk achteruit: tekort aan middelen, aan personeel, aan schoolgebouwen, kortom aan alles!  Anderzijds dragen ook steeds meer kinderen en jongeren de gevolgen van de verarming en allerlei vormen van discriminatie.

Elke Heirman vindt dat we ons niet kunnen neerleggen bij de huidige gang van zaken. Daarom is ze kandidaat voor Rood!  Elke is socialistisch en dat betekent volgens haar opkomen voor de zwaksten, voor het ‘gewone volk’ en ervoor zorgen dat zaken veranderen.  Elke was samen met Erik de Bruyn mede-kandidaat voor het voorzitterschap van de sp.a in 2007.  Ze heeft mede getracht de sp.a terug op het juiste spoor te brengen.  Maar deze partij is vandaag gekaapt door persoonlijke ambities en drijft volledig mee met de stroom van het neoliberalisme: het sociale ‘kost’ te veel en de overheid is ‘slecht’ en dus moet er maar geprivatiseerd worden.  Rood! is voor haar de beweging die een eigentijds socialisme terug op de agenda kan zetten: rebels, volks met oog voor het milieu en het dagelijks leven.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn een belangrijk moment.  Ofwel laten we de stad verder afdrijven in liberale richting met aan de ene kant citymarketing en prestigeproejcten en aan de andere kant een opstapeling van sociale problemen in wijken, een woningnood, onderwijs dat uit zijn voegen barst en het met steeds minder moet rooien. Ofwel zorgen we ervoor dat de metropool terug een leefbare stad wordt waar er ook wordt geluisterd naar de bekommernissen van het ‘gewoon volk’.

Contactgegevens:

Elke Heirman, elke.heirman2@telenet.be

www.roodlinks.be / antwerpen.roodlinks.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: