Skip to content

Voorstelling: Frank Baeyens (3-de plaats)

Frank Baeyens deed zijn intrede in de politiek in 1994.  Van 1996 tot 1999 was hij secretaris van de SP afdeling Merksem en nam er het voorzitterschap van waar van 2001 tot 2004.

In 1995 trad hij toe tot de districtsraad van Merksem binnen de SP-fractie waar hij fractieleider werd vanaf 1998. Na de overstromingen in 1999 was hij stuwende kracht achter het bouwvrij houden van de gronden achter de IJsvogelstraat.  In deze zone werden onlangs, in een samenwerkingsproject tussen stad en district, 1000 bomen aangeplant als symbool voor het definitief bouwvrij houden van deze gronden.

In 2001 werd hij verkozen op de Merksemse SP-lijst en werd hij districtsschepen bevoegd voor Sport & Groen. In de huidige legislatuur is Frank districtsschepen bevoegd voor Sport, Senioren, Sociale Zaken en Groenprojecten.  Momenteel maakt hij als onafhankelijke deel uit van het districtscollege nadat hij 20 april 2012 uit de sp-a werd gezet wegens een engagement dat voor de partijleiding te socialistisch was geworden.  Hij is momenteel 18 jaar districtsraadslid te Merksem waarvan 12 jaar uitvoerend mandaat als districtsschepen.

Binnen zijn sportbevoegdheid is hij de stuwende kracht geweest voor de oprichting van de enige Antwerpse rolstoeldansvereniging, de vzw Dansprovant. Deze vereniging is ondertussen uitgegroeid tot één van de toonaangevende clubs in Vlaanderen en momenteel actief op Europese – en wereldkampioenschappen.  Tevens is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Merksemse voorziening voor mensen met een psychische handicap, de vzw Primavera. Dit brengt mee dat ook binnen de gehandicapten sector Frank een gekend iemand is.

Verwezenlijkingen op sociaal vlak zijn oa de Begeleiderspas voor personen met een handicap, de Eventcheque voor senioren en een subsidiereglement voor kleine woonaanpassingen voor minder begoede senioren.

Als kandidaat zal hij zich vooral richten naar de beleidsdomeinen die hij als districtsschepen heeft richting gegeven, aangevuld met economie en middenstandsbeleid.  Vooral de ondersteuning van kleinere buurtwinkels die voldoen aan lokale behoeften is een thema dat binnen dit beleidsdomein dient bijgestuurd.  Ook sociale huisvesting blijft een op te volgen domein.  Een vergroting van het aanbod kan snel en efficiënt door eerder te focussen op het verwerven en renoveren van bestaande woningen en appartementen verspreid binnen de stad dan door het bouwen van nieuwe sociale getto’s.

Contactgegevens:

Frank Baeyens, frank_baeyens@hotmail.be

gsm: 0496 10 69 28

www.roodlinks.be / antwerpen.roodlinks.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: