Skip to content

Voorstelling – Hanne Wenselaers

Ik ben Hanne Wenselaers, achttien jaar en studente bio-ingenieur. Ik kom op voor Rood! en sta op plaats 23 voor de gemeenteraad van Antwerpen.

In mijn vijfde jaar in het middelbaar werd ik verkozen om, samen met drie medestudenten, het EEYP (Erasmian European Youth Parliament) voor onze school en dus ook voor België te vertegenwoordigen. Een hele week leerden we hoe het Parlement te werk gaat en deden we alsof we zelf parlementsleden waren. Per groep stelden we een resolutie op die dan werd voorgesteld aan het Parlement. Tijdens die week kwam ik dus niet alleen in contact met jongeren vanuit heel Europa, maar kreeg ik ook een idee van politiek. Ik leerde hoe het er in andere landen aan toe gaat, hoe hun land problemen oplost, heeft opgelost of nog naar een oplossing zoekt. Het was een geweldige ervaring die mij heeft helpen de knoop door te hakken om op te komen voor Rood!

Het EEYP was echter niet mijn eerste ervaring met politiek. Mijn moeder, Pascale Wils, die tevens kandidaat is voor Rood!, zetelde van 2000 tot 2006 in de districtsraad van Deurne. Zo ging ik vaak met haar ‘bussen’ en gaf ze me hier en daar een uitleg over waarom we dit aan het doen waren. Ook gaf ze uitleg over haar werk als districtsraadslid, haar voorstellen die ze indiende en waarom een ander voorstel goed of slecht was voor de mensen in Deurne.

Rood! is zeer trots op haar jongere kandidaten en dat is voor mij erg belangrijk. Omdat we nood hebben aan jongeren die zich inzetten voor hun eigen district, gemeente of provincie, sluit ik mij graag aan bij deze jongeren waar ze zo trots op zijn. Op deze manier hoop ik niet alleen mijn vrienden, maar ook andere jongeren er toe aan te zetten zich meer bezig te houden met politiek. Het is niet omdat we jongeren zijn, dat onze stem niet even belangrijk is als een andere. Door het goede voorbeeld te geven, hoop ik zo dat jongeren beseffen dat ze zelf ook inspraak hebben. Ze moeten niet zo maar hun stem aan de grote meerderheid geven zonder er goed over na te denken. Ikzelf heb ook goed nagedacht voor ik me kandidaat wilde stellen. Zo heb ik eerst het programma van Rood! gelezen alvorens ik toestemde op de lijst te staan. Ik kon me er vrijwel volledig bij aansluiten en ik weet zeker dat meer jongeren dit ook kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: