Skip to content

Voorstelling – Kimmie Spaapen

Kimberley ‘Kimmie’ Spaapenis een 20-jarige studente beeldende kunst aan de kunsthumaniora te Antwerpen. Als studente is ze intussen al vaak getuige geweest van hoe het neoliberale onderwijsbeleid veel jongeren de das omdoet. En is de student tenslotte niet de toekomst van onze maatschappij?

Niet alleen het onderwijs zelf wordt duurder en duurder, ook is het steeds moeilijker om aan werk te komen. Onderwijs is een bijzonder belangrijke factor om de toekomstige welvaart van een stad te waarborgen. Het is dus belangrijk dat er genoeg besteed wordt aan toegankelijk en betaalbaar onderwijs.

Cultureel gezien krijgt de student het ook zwaar te verduren. Steeds vaker worden de studentikoze, betaalbare uitgangsplekken verbannen, zodat alleen de chique horeca het overleeft. Iedere student hoort de kans te hebben ontspanning te hebben in een betaalbaar klimaat zonder een GAS-boete te riskeren.

Ze is fel gekant tegen discriminatie, en in het bijzonder racisme, homofobie en mysogynie. Niet alleen horen vrouwen dezelfde rechten als mannen te hebben, ook hebben zij het recht op abortus. Gelijkwaardigheid is de basis van een stabiele, respectvolle samenleving.

Tot slot kan Antwerpen wel een groene long extra gebruiken. Ook hier hoort meer aandacht aan besteed te worden. In plaats van bomen te kappen (Zoals die op de De Keyserlei) zouden er gauw wat meer geplant mogen worden. Vandaar dat ze mee actief was in het protest tegen de kap van de De Keyserleibomen.Ook de bouw van een monsterbrug is iets waar Antwerpen geen nood aan heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: