Skip to content

Voorstelling – Liesbeth Dellafaille

Liesbeth Dellafaille is 29 jaar, woont in Antwerpen en werkt in de zorgsector. Ze werd actief in de antiglobaliseringsbeweging en is allergisch aan iedere vorm van onrechtvaardigheid.

De sterkte van een samenleving blijkt uit de wijze waarop ze omgaat met de zwaksten in die samenleving. Vandaag vallen steeds meer mensen uit de boot. De wachtlijsten voor mensen met een beperking worden steeds langer, maar ook andere zorgbehoevenden brengen steeds meer tijd op een wachtlijst door. Het tekort aan publieke middelen ondergraaft de kwaliteit van de aangeboden zorg. Bovendien zorgt het tekort ervoor dat er meer ruimte is voor commerciële initiatieven die nu al een grote opmars kennen in de rusthuissector. Zorg is te belangrijk om aan de logica van de winst over te laten, de overheid moet dringend orde op zaken stellen met een project van publieke investeringen.

Liesbeth verzet zich uitdrukkelijk tegen iedere vorm van verdeeldheid en discriminatie. De bestaande tekorten zijn niet de schuld van mensen met een ‘andere’ huidskleur of geaardheid. We moeten samen opkomen tegen racisme, seksisme, homofobie,… Dat zijn allemaal zaken waarmee ze ons leren om naar beneden te schoppen tegen wie het nog slechter heeft. In de plaats daarvan moeten we samen ingaan tegen diegenen die het voor het zeggen hebben en vanuit die positie verdeeldheid in de hand werken en stimuleren. Het tekort aan middelen voor de meerderheid van de bevolking proberen ze te verstoppen door die bevolking te verdelen.

Als jonge werkende eist Liesbeth ook dat er betaalbare huisvesting voor iedereen is en ook voldoende openbare diensten. Betaalbaar wonen wordt bijna onmogelijk in de stad. In plaats van miljoenen te besteden aan prestigeprojecten zou de stad beter investeren in meer sociale woningen zodat alle huizenprijzen naar beneden worden gehaald. Daarnaast moet de stad investeren in meer openbare diensten, ook buiten de toeristische binnenstad. Wijkcentra waar iedereen terecht kan om een terrasje te doen zonder zich blauw te betalen, sociale restaurants, fietsherstelplaatsen,… Op heel wat vlakken is de uitbouw van publieke dienstverlening mogelijk en noodzakelijk om het leven in de stad aangenamer te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: