Skip to content

Voorstelling: Lin Van Rompaey

Lin is als 50+’er nog heel actief aan het werk in de bib van Deurne en is vakbondsafgevaardigde voor het stadspersoneel bij ACOD lokale en regionale besturen.

Al van bij het ontstaan van Rood!, toen nog als Sp.a Rood, was ze enthousiast over dit project.

Links moet verenigd worden!

Vorig jaar merkte ze, samen met de anderen van Sp.a Rood,  dat dit niet kan binnen de Sp.a. Dus richtte ze mee de beweging op die, links van Sp.a, de eenheid wil uitbouwen: Rood!

Als je haar vraagt waarom ze aan de gemeenteraads- en de districtsraadsverkiezingen (Deurne) wil deelnemen, zegt ze: “Als vakbondsafgevaardigde ligt tewerkstelling me nauw aan het hart. In deze tijden van stijgende werkloosheid, kan de stad voor duurzame jobs zorgen. Werkzekerheid onder de vorm van een statutaire baan, waarbij je tewerkstelling niet afhangt van de standpunten van de ene of de andere politieke meerderheid. Gemotiveerd én voldoende personeel geeft trouwens kwaliteitsvolle dienstverlening aan de inwoners van de stad.

Op niveau van het district moeten we de informatie en de cultuur dichter bij de mensen brengen. In iedere wijk moet een plaats zijn waar de inwoners kunnen samen komen op een informele manier. Daar kan men naast een leescafé ook verschillende loketten vinden met informatie over het district en alles wat er gebeurt rond cultuur en vrijetijdsbesteding. Op die plaats moet ook geregeld contact mogelijk zijn tussen inwoners en beleid: de plaatselijke politici moeten komen luisteren naar de buurtbewoners en hen achteraf laten weten welke acties ze hebben ondernomen. Op die manier brengen we de democratie dichter bij de burger. Meer inspraak, grotere betrokkenheid bij het beleid, kortom meer democratie vind ik enorm belangrijk. Verder ga ik dus resoluut voor de verdediging van het ambtenarenstatuut binnen de stad  en de strijd tegen verzelfstandiging en privatiseringen. Twee vliegen in één klap: betere dienstverlening voor de burger en minder werkloosheid in onze stad!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: