Skip to content

Voorstelling: Lutgard Van Doninck

Mijn naam is Lutgard Van Doninck. Geboren in 1964 in een warm katholiek nest. Toch ben ik ondertussen een vuurrode socialist geworden!

Al 25 jaar werk ik in het basisonderwijs, meestal als GOK-leerkracht,  vooral met kansarme kinderen en momenteel geef ik Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. Dat doe ik super graag maar toch ben ik al enkele jaren aan het zoeken naar mogelijkheden en vooral geld om een nieuw onderwijssysteem vorm te geven. Ik vind het inderdaad meer dan tijd dat er fundamenteel iets verandert aan die logge structuren en de manier waarop in te veel scholen met kinderen en ouders wordt omgegaan. Samen met een paar andere mensen heb ik een visietekst klaar voor het oprichten van een heel nieuwe school waar echt niemand meer uit de boot mag vallen. Ik verzamel nu mensen rondom mij die deze droom concreet mee vorm willen geven.

Meer hierover vindt u op mijn blog ’t Kif-kifschip, een andere kijk op basisonderwijs.

Van bij het begin ben ik ook  actief betrokken bij  Occupy  Antwerp , omdat ik het belangrijk vind dat mensen altijd en overal, dus zeker op openbare pleinen moeten kunnen samenkomen en discussiëren  over wat hen beroert, kwaad of verdrietig maakt. Zo kunnen zij samen zoeken naar oplossingen en de  politici wakker houden!

Echte democratie van onderuit realiseren, dat is ook wat Rood! nastreeft en hoewel Occupy aan geen enkele partij gebonden is of wil zijn was het naarmate de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij kwamen voor mij toch evident dat ik me voor Rood! zou engageren!

Dus vindt u me nu op de lijst van ROOD! dat het onomwonden opneemt voor gewone mensen en meer dan dat: hen een stem geeft die ertoe doet!

ROOD! dat resoluut komaf maakt met de verdeel en heerspolitiek!

Ik geloof ook zeer sterk in de meerwaarde van de diversiteit binnen ROOD! Iedereen heeft zijn of haar bagage en verrijkt hiermee de partij.

Eén ding echter is voor ons allen heel duidelijk : “Echte socialisten zijn meer dan nodig! Het Antwerps beleid mag, nee moet echt wel veel socialer worden!”

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: