Skip to content

Voorstelling: Pascale Wils

Ik ben 46 jaar en woon nu 15 jaar in Deurne Zuid. Ik werk voor de Vlaamse overheid, als medewerker verkeersveiligheid en ben ook hoofddélégué voor het departement mobiliteit en openbare werken bij ACOD. Van 2000 t.e.m. 2006 was ik reeds districtsraadslid in Deurne voor sp.a en tot 2003 ook voorzitter van de werkgroep ruimtelijke ordening en verkeer. Van 1999 tot 2008 was ik werkingsverantwoordelijke van Linx+ en de senioren bij het ABVV, maar voordien was ik al erg actief in de vakbond als militant opvoederssector.

Nadat ik samen met  Erik, Lin, Elke, Gert en een aantal andere vakbondsmensen spa-rood opgerichte, wil ik door mij kandidaat te stellen bij Rood!, vooral mijn steun betuigen aan een linkse beweging die poogt de versnippering tegen te gaan, in de hoop dat we ooit tot een partij kunnen uitgroeien zoals de SP in Nederland. Ik denk dat mijn politieke- en vakbondservaring hierbij kunnen helpen, net zoals mijn jarenlang sociaal engagement.

Na de citymarketing van het huidige stadsbestuur willen wij met Rood! opnieuw meer investeringen voor de Antwerpenaar zelf. Dit betekent o.a. meer sociale woningen van goede kwaliteit en verspreid over de hele stad. Kwaliteitsvol en toegankelijk onderwijs voor iedereen. Creëren van 5000 nieuwe plaatsen in de openbare kinderopvang in de eigen buurt. Geen Oosterweelverbinding maar het meccano-tracé uitvoeren met respect voor de leefbaarheid van stad en rand. Werk maken van kwaliteitsvolle tewerkstelling bij de stad en het herstel van degelijke openbare dienstverlening. Stopzetten van de terugbetaling van de historische stadsschuld (zoals ook reeds in andere steden gebeurde).

Wij willen reële inspraak van de bevolking in beleidsbeslissingen. Het instrument bij uitstek hiervoor zijn de districtsraden. Daarom eisen wij ook meer middelen en meer bevoegdheden voor de districten. Via werkgroepen kunnen bewoners en wijkorganisatie hun ideeën en bezorgdheden overbrengen als voorbereiding van bepaalde projecten die een impact kunnen hebben op hun buurt. Verder vinden wij de uitbreiding van wijkkantoren noodzakelijk. Hier moet de buurtbewoner terecht kunnen voor alle informatie betreffende alle overheden, maar ook post, vdab, bibliotheek, enz. Uiteraard kost koken geld en wij bieden dan ook een volwaardig alternatief om deze investeringen te bekostigen.

Daarom vind ik het belangrijk om mij zowel voor gemeenteraad als districtsraad kandidaat te stellen en hoop ik dat ik op uw stem kan rekenen.

Wat mij betreft, wordt oktober 2012 een knalrode maand !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: