Skip to content

Voorstelling: Sanne Coremans

Sanne Coremans is 22 jaar oud, woont in Deurne en studeert Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.  Ze is momenteel ingeschreven voor de masteropleiding ‘Europese en Vergelijkende politiek‘.  Sanne voorziet in haar eigen onderhoud en als gevolg van de stijgende studiekosten betekent dit dat ze haar studie combineert met een – alles bij elkaar – fulltime baan in enkele Antwerpse studenten- en volkscafés.

Sanne is sinds enkele jaren bestuurslid van de Actief Linkse Studenten (ALS – de studentenorganisatie van LSP).  In 2010 was ze een leidende kracht bij de organisatie van de anti-NSV (NSV – Nationalistische Studenten Vereniging) betoging in Antwerpen die plaats vond op 4 maart 2010 en 800 Antwerpse antifascisten op de been bracht. De NSV is de officieuze studentenvereniging van het Vlaams Belang (VB) en staat aan de campussen van de Antwerpse hogescholen en de Universiteit Antwerpen bekend als een organisatie die het racisme en geweld tegen migranten en andersdenkenden niet schuwt.

Sanne zal ook tijdens de Rood!-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van de strijd tegen racisme en discriminatie een prioriteit maken. Dat betekent enerzijds steunen op de mobilisatie van jongeren en werkenden tegen racisme en extreemrechts, maar evenzeer door het naar voor schuiven van een programma dat de voedingsbodem voor deze maatschappelijke fenomenen wegneemt. De tekorten op sociaal vlak in Antwerpen, zoals het te beperkte aanbod aan degelijke jobs, het geringe aantal betaalbare (sociale) woningen, de daling van de onderwijskwaliteit door de structurele onderfinanciering… verdelen de bevolking en zetten de zwaksten in de samenleving tegen elkaar op.  Massale investeringen in de sociale noden van de bevolking kunnen deze ‘strijd om de tekorten’ doen uitdoven en zo de voedingsbodem voor racisme en extreemrechts wegnemen.
Tegelijk zou een actief antidiscriminatiebeleid voorrang moeten krijgen opdat elkeen een gelijkwaardige plaats bekomt als inwoner van de stad (gaande van onderwijs tot tewerkstelling, en het eigen stedelijk personeelsbeleid als voorbeeldfunctie).

Sinds het najaar van 2011 is Sanne betrokken bij ‘Antwerp Youth Break Out’. Enkele Antwerpse jongeren willen met dit initiatief de gebrekkige toekomstperspectieven van tienduizenden jonge Antwerpenaren onder de aandacht brengen, net als de het tekort aan betaalbare ontspannings- en uitgaansmogelijkheden.  Antwerpen was in 2011 dan wel de officiële Europese jongerenhoofdstad, velen vallen in de realiteit uit de boot. Deze kandidaat van LSP en Rood! komt op voor de uitbreiding van het netwerk van jeugdhuizen in de binnenstad, de wijken en de districten. Ze wil dat er niet alleen in grote projecten wordt geïnvesteerd, maar dat er extra (financiële) middelen worden vrijgemaakt om jongeren te stimuleren om kleinschalige, gedecentraliseerde initiatieven te nemen.  Daarnaast protesteert Sanne tegen de vaak dure inkom- en drankprijzen: álle jongeren moeten toegang hebben tot een substantieel aanbod aan ontspannings- en uitgaansmogelijkheden, ongeacht het inkomen van het gezin waar ze deel van uitmaken.

Antwerpen is dan wel een metropool, voor Sanne kan de strijd voor een rechtvaardiger samenleving enkel slagen met een internationaal perspectief voor ogen. De voorbije jaren  nam ze mee het initiatief voor solidariteitscampagnes met de Griekse werknemers en jongeren in hun strijd tegen het draconisch besparingsbeleid van de Trojka, met de massa’s in het Midden-Oosten en Noord-Afrika die zich van hun dictatoriaal juk ontdoen, tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan…  Ook in de komende verkiezingsmaanden zal Sanne van internationale solidariteit een punt maken.

Contactgegevens:

Sanne Coremans, sannecoremans@gmail.com
gsm: 0495 65 46 74

www.socialisme.be (website van de Linkse Socialistische Partij)

www.roodlinks.be / antwerpen.roodlinks.be

Advertenties
3 reacties leave one →
 1. renild ceulemans permalink
  zaterdag 9 juni 2012 20:45

  goeie bal! kan niet voor je stemmen, niet van antwerpen… inderdaad; voor ALLE jongeren , ongeacht uit welk gezin, en inderdaad structureel aanpakken dus voor gelijkwaardige kansen en koopkracht,
  stop ‘verdeel en heers’…in elke context en overal, ook buiten de grootsteden en tussen welke mensen ook
  investeren in sociale noden van de bevolking is de sleutel
  ze zullen het slot vaak veranderen, laat u niet ontmoedigen!

Trackbacks

 1. LSP ondersteunt Rood! bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen « Rood! Antwerpen
 2. LSP ondersteunt Rood! bij Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen | De Rode Wapper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: